Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatleten sterk op dreef in Antwerp 10 Miles, Sportoase weer sterkste team
Ruim 400 atleten liepen voor het Sportoase team de Antwerp 10 Miles (foto: Sportoase RR)
Multisports

Triatleten sterk op dreef in Antwerp 10 Miles, Sportoase weer sterkste team

Dat de Antwerp 10 Miles in dit corona-jaar pas op 10 oktober viel, kwam blijkbaar een aantal triatleten goed uit want in de top-30 vonden we heel wat sterke atleten terug, onder andere voor het Sportoase team die met 400 deelnemers één van de grootste business teams vormden en ook nog eens de overwinning pakten bij de bedrijventeams. De strafste triatlonprestatie kwam op naam van Sander Heemeryck die te midden de toplopers een heel knappe tiende plaats pakte.

Met Michael Somers kreeg de Antwerp 10 Miles een verrassende winnaar. Hij klopte topfavoriet Isaac Kimeli en legde de 16 km door Anterwepen als snelste af in 47’45. Pas 23 seconden later pakte Kimeli de tweede plaats voor Thomas De Bock. Sander Heemeryck was de snelste triatleet in Antwerpen. Hij kwam na 50’58 als tiende over de streep.

Vijfde zege op rij voor Sportoase

Gerd Devos was met een achtste plaats de snelste van het Sportoase team. Ook Simon De Cuyper kwam voor Sportoase in actie. De Belgische kampioen sprinttriatlon pakte een mooie 14de plaats in 51’53 en droeg zo bij tot de overwinning van Sportoase bij de bedrijventeams. Het was al de vijfde keer op rij dat de in het rood uitgedoste atleten van Sportoase de overwinning pakten. Met 400 deelnemers waren zij ook één van de grootste teams in de Antwerp 10 Miles.

In de top-30 kregen we ook nog Nick Thijs (19de in 53’21), Siebe De Winter (25ste in 54’02) en Lander Dircken (29ste in 54’29). Bij de vrouwen geen triatletes vooraan in de race, maar wel een mooie tweede plaats van Jolien Vandemoortele in de short run in 25’01.

Uitslagen Antwerp 10 Miles 2021