Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Challenge Budva zet DSQ om in tijdstraf, triatleet Magnus Ditlev krijgt alsnog zege toegewezen
Magnus Ditlev kwam als eerste over de streep in Budva (foto: 3athlon.nl)
Nieuws

Challenge Budva zet DSQ om in tijdstraf, triatleet Magnus Ditlev krijgt alsnog zege toegewezen

De Deense triatleet Magnus Ditlev is alsnog als winnaar uitgeroepen van de Challenge Budva, de halve triatlon in Montenegro waar hij zondag na afloop van de race gediskwalificeerd werd omdat hij het parcours had afgesneden. Er was heel wat te doen rond de beslissing van de jury, die de internationale regels van World Triathlon volgde. In het zog van de voorfietser liep de Deen onbewust verkeerd en zo sneed hij een deel van het parcours af. Een paar dagen later kwam de organisatie, in overleg met Challenge Family, na een klacht van Ditlev terug op de eerder genomen beslissing. De DSQ werd veranderd naar een tijdstraf van vijf minuten. Daardoor wordt Ditlev alsnog winnaar van de Challenge Budva.

Tijdens de 21 km lopen volgde Magnus Ditlev de voorfietser, die op een gegeven moment verkeerd reed op het loopparcours. De Deense triatleet volgde de fietser en sneed zo onbewust een deel van het parcours af. Dat leverde hem nauwelijks tijdswinst op en het verschil met Patrick Lange was op dat moment al meerdere minuten. Op zich beïnvloedde zijn fout de wedstrijd dus niet. Ditlev diende na de beslissing klacht in en deze week werd met Challenge Family en de organisatie besloten om de strenge diskwalificatie om te zetten in een tijdstraf van 5 minuten.

2de grote internationale zege

Ditlev had aan de finish ruim zeven minuten voor op Patrick Lange en zelfs met 5 minuten tijdstraf wordt hij dus alsnog de eindwinnaar van de Challenge Budva. Het is na de zege in de 70.3 Ironman Gdynia in 2020 nog maar zijn tweede grote internationale zege en zijn eerste binnen het Challenge circuit, nadat hij ook al 3de werd in The Championship in Samorin. Door de nieuwe beslissing schuift Patrick Lange in de uitslag in Budva door naar de tweede plaats en Ruedi Wild wordt derde.