Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Katrien Verstuyft op karakter naar 9de plaats in Ironman Mallorca
Katrien Verstuyft in de Ironman Mallorca (foto: Anneke Devalckeneer RR)
Nieuws

Katrien Verstuyft op karakter naar 9de plaats in Ironman Mallorca

Triatlete Katrien Verstuyft is zaterdag negende geworden in de Ironman Mallorca, na de 7de plaats van Bart Aernouts bij de mannen dus een tweede top-10 plaats voor de Belgen bij de pro’s. Katrien had het niet gemakkelijk in Alcudia, kwam al problemen tegen in het zwemmen en kende nog twee keer pech op de fiets. “Het werd niet mijn beste wedstrijd, maar ik ben toch trots op mezelf dat ik mijn tweede Ironman triatlon op karakter heb uitgedaan,” aldus Katrien. De winst in Mallorca ging naar de Britse Ruth Astle. En we brengen ook nog een overzicht van de andere Belgen in Alcudia.

Het parcours in Mallorca is niet echt op maat van Katrien Verstuyft. “Het was uiteindelijk de enige optie om in oktober nog in Europa een Ironman te kunnen doen,” vertelt Katrien. “Het zwemmen ging vrij goed, tot ik door een paar pro mannen werd ingehaald en met mijn hand in de touwen van de boeien werd geduwd. Met een gezwollen en bloedende hand kon ik gelukkig wel op de fiets vertrekken zonder al te veel problemen. Maar tijdens het fietsen had ik twee keer mechanische pech. Dat was niet het enige frustrerende, ik had op een gegeven moment ook een hele groep age group mannen en 2 pro’s in mijn wiel.”

Katrien rekende nog op een goeie marathon om alsnog de top-10 in te duiken. Dat lukte uiteindelijk ook. “Ik vond mijn loopbenen niet, maar ik heb toch doorgezet en ben alsnog negende geworden. Het werd niet mijn beste wedstrijd, maar ik ben toch trots op mezelf dat ik mijn tweede Ironman triatlon op karakter heb uitgedaan,” aldus Katrien. Ze finishte negende in 9u47’24. De winst was voor de Britse Ruth Astle die in 8u59’15 over de streep kwam. De Franse Justine Mathieux werd op 1’23 tweede en de verrassende Duitse Kristin Liepold bleef in de spurt net voor Lisa Norden. Liepold werd derde in 9u02’53 met vier seconden voorsprong op Norden.

Bij de mannen werd Bart Aernouts zevende, maar hij was niet de enige Belgische pro aan de start. Toim Mets werd tweede Belg op een 17de plaats. Hij finishte in 8u36’05. Seppe Odeyn liep naar de 27ste plaats in 8u56’11 en Wouter Monchy sloot zijn pro-carriere af met de 38ste plaats in 9u25’55. Bij de age groupers werd Ruben Vandevoorde knap derde bij de M40 in 9u05’18 waarmee hij zich kon kwalificeren voor het WK in Hawaii in oktober 2022. Bij de F18 pakte Ophelie Saussus zilver in 11u02’42. Ook bij de F40 was er Belgisch zilver voor Valerie Van Hauwaert in 9u50’39.

In Alcudia was er ook nog de 70.3 Ironman, een age group only race. Daarin pakte Benny Peeters een mooie overwinning in de M50 age group in 4u34’43. Jan Schaerlaeken werd tweede in de M65 categorie. Ook Annick De Pooter won haar age group. Zij was in 4u58’10 de snelste in de F40 leeftijdscategorie. Maryanne Octave werd derde bij de F45 vrouwen.