Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bart Aernouts 7de in Ironman Mallorca na sterke remonte, Leon Chevalier wint eerste Ironman
Leon Chevalier met Bart Aernouts in de halve triatlon Cote de Beaute, in Mallorca waren de rollen omgedraaid (foto; Activ'Images RR)
Nieuws

Bart Aernouts 7de in Ironman Mallorca na sterke remonte, Leon Chevalier wint eerste Ironman

De Franse triatleet Leon Chevalier, die een paar weken geleden in de halve triatlon van Cote de Beaute nog zijn meerdere moest erkennen in Bart Aernouts, heeft zaterdag zijn eerste Ironman gewonnen in Mallorca. Bart Aernouts pakte de zevendde plaats na alweer een indrukwekkende inhaalrace. Met een marathon van 2u43 liep Bart van de 20ste plaats nog naar plek 7, al werd hij eerst in de resultaten van Ironman als vijfde gemeld, maar later kwamen Hogenhaug en Magnien er nog tussen. Winnaar Leon Chevalier en Florian Angert doken overigens onder de acht uur, indrukwekkend op het zware parcours in Mallorca.

Leon Chevalier pakte zijn allereerste Ironmanzege, maar de Franse triatleet is niet aan zijn proefstuk toe. Dit jaar was hij ook al de sterkste in de Embrunman. Vooral pittige klimwedstrijden zoals zaterdag in Mallorca liggen de Fransman wel. In de 180 km fietsen trok hij samen met Cameron Wurf en Kristian Hogenhaug, twee van de sterkste fietsers in het Ironman-circuit, in de aanval. Florian Angert wist de schade nog te beperken tot net geen vier minuten, maar de rest werd op ruime achterstand gezet. Mennsson, nochtans ook een sterke klimmer, verloor meer dan 10 minuten, Michael Weiss verloor bijna 14 minuten en Bart Aernouts kwam pas als 20ste in T2 op 18’39 van de drie leiders. Tom Mets volgde daar als 33ste op meer dan een halfuur, Seppe Odeyn zat op meer dan 36 minuten en Wouter Monchy, in zijn laatste wedstrijd ooit als pro-atleet, moest zelfs meer dan een uur toegeven.

In de marathon ging Chevalier autoritair aan de leiding en hij bleef verder uitlopen op Cameron Wurf. Van Hogenhaug was overigens al snel geen sprake meer. Halfweg had Chevalier 2’30 voorsprong op Cam Wurf en 5’30 op Florian Angert. Bart Aernouts dook op dat moment de top-10 binnen op 19 minuten van Chevalier. Het was dan al duidelijk dat onze landgenoot heel sterke loopbenen had en op weg was naar 1 van de snelste marathontijden van de dag. In de laatste vijf kilometer moest Chevalier het tempo nog even laten zakken, maar de 25-jarige Franse triatleet pakte alsnog zijn eerste Ironman zege in 7u57’03. Florian Angert kwam nog tot op 55 seconden en werd tweede. Cam Wurf hield zijn podiumplaats vast en pakte de derde plaats in 8u04’03. Boris Stein werd op 12’36 vierde en Bart Aernouts pakte een hele mooie 7de plaats in 8u12’03 op 16’21 van Chevalier.

Later brengen we nog updates over de andere Belgen in de Ironman en 70.3 Ironman Mallorca. Het was overigens een erg druk weekend op het Spaanse eiland want er was zaterdag ook nog de Challenge Peguera-Mallorca aan de andere kant van het eiland.