Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Thibaut De Smet en Lotte Claes winnen ook slotmanche Lotto Duatlon Series
Thibaut De Smet wint voor Antoine Didier in Ocquier (foto: Smetties Cycling Team RR)
Duathlon

Thibaut De Smet en Lotte Claes winnen ook slotmanche Lotto Duatlon Series

In het Waalse Ocquier is het Belgische duatlonseizoen nu helemaal afgesloten met de laatste manche van de Lotto Duatlon Series. Thibaut De Smet, eindwinnaar van het nieuwe regelmatigheidscriterium heeft op een lastig parcours in Ocquier de kers op de taart gezet, al moest hij wel afrekenen met Antoine Didier om zijn vijfde zege te pakken. Lotte Claes was oppermachtig bij de vrouwen en soleerde naar de winst, maar met haar bonuspunten door deelname aan 6 van de 7 races is Debbie Sanders nipt de eindwinnares van de Lotto Duatlon Series.

De duatlon van Ocquier, een dorpje in de buurt van Durbuy, werd voorgesteld als de “Duathlon aux Portes des Ardennes” en het parcours maakte die naam volledig waar. Bovendien hadden een paar sterke Waalse triatleten voor de laatste duatlon van het zomerseizoen gekozen, met onder andere Sylvain Denis, Joachim Libois, Francois Reding en Antoine Didier aan de start. In het eerste lopen ging de jonge Thomas Cremers aan de leiding. Hij zette Thibaut De Smet op 12 seconden, maar die kon zich helemaal uitleven op het lastige fietsparcours en zette al snel orde op zaken. Maar het was Antoine Didier die de wedstrijd opnieuw spannend maakte door mee aan te pikken. In de slotrun was Thibaut De Smet uiteindelijk vier seconden sneller, goed voor een vijfde overwinning en een nog duidelijkere eindzege in de Lotto Duatlon Series. Nicolas De Smet werd derde op 2’11. Thomas Cremers pakte de vierde plaats voor Joachim Libois en Sylvian Denis.

Debbie Sanders eindwinnares met 1 puntje

Lotte Claes met Debbie Sanders en Nathalie Lecat op het podium in Ocquier (foto: LF3 RR)

Bij de vrouwen kregen we zoals verwacht een lange solo van topfavoriete Lotte Claes. De EFC-Joda-ITC atlete ging van start tot finish aan de leiding en pakte de overwinning in 1u26’09. Debbie Sanders was de beste van de rest en werd tweede op 4’42. Drie minuten later pakte Nathalie Lecat de Waalse duatlontitel in 1u33’50. Na twee tweede plaatsen en de winst in Kortrijk was het de tweede zege voor Lotte Claes in de Lotto Duatlon Series. Daarmee totaliseert ze 190 punten. Debbie Sanders, winnares in Oudenaarde en drie keer tweede, pakte de eindzege in de Lotto Duatlon Series. Dankzij de drie bonuspunten per extra wedstrijd wint ze uiteindelijk de Series met 1 puntje voorsprong op Lotte Claes.

Uitslagen Duatlon Ocquier 2021