Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Europese kampioen sluit seizoen af met age group zege in Xterra Griekenland
Joeri Deleebeeck loopt naar winst bij de M30 in de Xterra Greece (foto: Xterra/Carel Du Plessis)
Multisports

Europese kampioen sluit seizoen af met age group zege in Xterra Griekenland

Met de onder cross-triatleten zeer populaire Xterra Greece is dit weekend ook een punt gezet achter het Europese Xterra seizoen, met nog een paar straffe Belgische prestaties. Naast de zesde plaats van Tim Van Daele was er ook de age group zege van Joeri Deleebeeck. De triatleet van SP&O Mechelen had zijn seizoen in het teken gesteld van het WK Xterra in Maui, maar dat gaat uiteindelijk niet door. En dus kwam er een nieuwe vormpiek met een paar weken geleden al de Europese titel in de M30 categorie in Dolomiti Paganella en nu een tweede plaats overall bij de age groupers in Griekenland en een overwinning in zijn leeftijdscategorie. Felix Bufkens werd overigens 6de en Ced Smets 13de.

Joeri Deleebeeck op het mooie parcours in de Xterra Greece (foto: Xterra/Carel Du Plessis)

“De Xterra Greece is altijd een hoogtepunt van het jaar,” vertelt Joeri. “Het is een leuk event op een prachtige, oud-olympische locatie met een pittig parcours. Daags voordien was het zwemwater nog een ideaal surfparadijs met hoge en krachtige golven, maar op wedstrijddag zelf viel het best goed mee. Zelf kon ik samen met Felix Bufkens een degelijk zwemnummer afwerken, en zo verloren we niet te veel tijd op de eerste tegenstanders. Met een snelle wissel kon ik het mooie fietsparcours aanvallen. Al snel had ik een goed tempo beet, en kon ik (mede dankzij de tips van coach Yeray Luxem) goed indelen en één voor één de tegenstanders inhalen.”

Felix Bufkens, Tim Van Daele en Joeri Deleebeeck genieten in goed gezelschap na van de Xterra Greece (foto: Xterra/Carel Du Plessis)

“Onderweg heb ik samen met Felix gereden, en dan met Lars van der Eerden, om uiteindelijk weer de wisselzone in te rijden met Felix die een sterke comeback had gemaakt. De eerste loopkilometer was kwestie van even op adem te komen, wat te drinken, eten, en alles wat losgooien voor wat komen zou; pittige hellingen om bijna op handen en voeten naar boven te klauteren. Ik heb op eigen tempo, maar toch zo vlot mogelijk, naar boven proberen lopen, en in de afdalingen zo veel mogelijk snelheid proberen maken was de sleutel tot succes. Ik kwam als eerste in de age group M30-34 over de finish, en als negende overall inclusief de pro’s. Met het cancellen van het WK Xterra in Maui begin december moest ik snel nog enkele andere doelen vinden én vooral de piek wat vroeger leggen, wat toch vrij goed geslaagd is intussen,” aldus Joeri.

Uitslagen Xterra Greece Age Groupers 2021

Uitslagen Xterra Greece Pro’s 2021