Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nederlandse triatleet doet halve triatlon met boomstam van 20 kg “Vandaar de naam Treeathlon”
Jeroen Bolks in zijn halve triatlon met boomstam (foto: Instagram Jeroen Bolks RR)
Opvallend

Nederlandse triatleet doet halve triatlon met boomstam van 20 kg “Vandaar de naam Treeathlon”

Alsof een halve triatlon op zich nog niet zwaar genoeg is, deed de Nederlandse triatleet Jeroen Bolks zaterdag een halve triatlon terwijl hij tijdens het zwemmen, fietsen en lopen een boomstam van 20 kg met zich meedroeg. “Na veertien maanden trainen was de dag eindelijk daar.” Jeroen Bolks maakte de uitdaging die een halve triatlon sowieso al vormt nóg een stukje groter door constant een boomstam met zich mee te dragen. En dat weegt niet niks: maar liefst twintig kilo droeg Bolks urenlang bij zich. “Ik heb er iets langer dan acht uur over gedaan. 1900 meter zwemmen, 90 kilometer fietsen en 21,1 kilometer lopen; dat alles terwijl ik een boomstam van twintig kilogram droeg; daarom de naam Tree-athlon.”

Aan De Stentor vertelde Bolks afgelopen zaterdag, voordat hij aan zijn uitdaging begon, dat het de Engelse Ross Edgley was die hem inspireerde. “Hij heeft de ‘Treeathlon’ bedacht. Hij heeft ook een rondje om het Verenigd Koninkrijk gezwommen en bijvoorbeeld de hoogte van de Mount Everest beklommen in een touw van tien meter. Dat is 885 keer in een touw van tien meter klimmen. Edgley inspireert me enorm.”

De grote vraag die overblijft: is Jeroen Bolks nu een Ironman of eerder een Woodman?