Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Europese kampioenschappen duatlon, cross triatlon en long distance triatlon in 2022 in Bilbao
Het zwemparcours van de triatlon van Bilbao, in 2022 strijtoneel van het EK (foto: Europe Triathlon)
Duathlon

Europese kampioenschappen duatlon, cross triatlon en long distance triatlon in 2022 in Bilbao

Het European Multisport Festival is voor 2022 toegekend aan het Spaanse Bilbao. Tien dagen, vijf wedstrijdlocaties en zes Europese titels staan van 17 tot 24 september 2022 op het spel. Dan is Bilbao gastheer van de derde editie van het Europees Multisportkampioenschap. Na een eerste succesvolle editie in Ibiza 2018 en een tweede editie in Targu Mures 2019, trekt het triatlonfestijn nu naar Noord-Spanje.

Verspreid over tien dagen zullen in de regio de Europese kampioenschappen gehouden worden voor Middle Distance triatlon, Aquabike (alleen voor Age Groupers), Aquatlon, Duatlon standaardafstand (alleen Age Groupers), Duatlon sprint, Cross Triatlon en Cross Duatlon. Deze wedstrijden vinden plaats in Balboa zelf, in Enkarterri, Urdaibai en Getxo-Portugalete.

Verwacht wordt dat de wedstrijden ongeveer 8000 bezoekers uit 30 verschillende landen zullen aantrekken. Er wordt een lokale economische impuls van maximaal tien miljoen euro verwacht. Bekijk hieronder de officiële wedstrijdkalender:

  • EK Duatlon (zaterdag 17 en zondag 18 september, in Bilbao)
  • EK Crossduathlon (dinsdag 20 september, in Enkarterri)
  • EK Crosstriatlon (donderdag 22 september in Urdaibai)
  • EK aquatlon (vrijdag 23 september, in Getxo-Portugalete)
  • EK triatlon en aquabike op middellange afstand (zaterdag 24 september in Bilbao)