Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jonny Brownlee maakt debuut op lange afstand tegen Bart Aernouts en Christophe De Keyser
Jonny Brownlee in 2021 nog winnaar van de World Cup in Arzachena (foto: World Triathlon)
Nieuws

Jonny Brownlee maakt debuut op lange afstand tegen Bart Aernouts en Christophe De Keyser

Terwijl op zaterdag de volledige Ironman van Cascais in Portugal aan de gang is, kijken wij vooral uit naar de 70.3 Ironman over de halve afstand op zondag, want dan krijgen we het debuut van Jonathan Brownlee op de langere afstand. Zijn oudere broer Alistair is ondertussen al een vaste waarde in de long distance triatlons, maar Jonny heeft gewacht tot na de Olympische Spelen in Tokio om de stap te zetten naar de halve triatlon. Hoe groot de kans is dat hij ook in de 70.3 Ironman van Cascais kan scoren, is nog maar de vraag, al is het wel mooi dat hij meteen de concurrentie aangaat met Christophe De Keyser en Bart Aernouts. Die besliste pas last minute om in Portugal te starten en kijkt uit naar het debuut van de jongere Brownlee.

Bart Aernouts: “Ik verwacht sterke Jonny Brownlee”

“Het is leuk om eens met Jonathan Brownlee aan de start te staan,” vertelt Bart Aernouts vanop de luchthaven, onderweg naar Lissabon. “Jonny is een sterke en allround atleet. In het verleden was het al duidelijk dat zo’n atleten van de korte afstand geen problemen hebben met de halve afstand. Ik verwacht dus zeker een sterke Jonny Brownlee. Maar er staan nog wel best wat sterke atleten op de startlijst.”

Zijn eigen ambities liggen wat lager, zeker aangezien Bart na zijn zevende plaats in de Ironman Mallorca vorige week pas in laatste instantie besloot om toch in Cascais te starten. “Ja, ik heb de knoop pas laat doorgehakt en ik ben ondertussen onderweg naar Lissabon. Maar ik start er zondag zonder verwachtingen.
Een week na een Ironman is de kans op succes sowieso klein maar we zien wel wat de wedstrijd brengt,” aldus Bart.

Thuiswedstrijd voor Christophe De Keyser

Aernouts is niet de enige Belg aan de start. Ook Christophe De Keyser rekt zijn eerste echte longe distance seizoen nog wat langer. Cascais voelt bovendien aan als een thuiswedstrijd voor de Belgische triatleet die vorig jaar drie zeges behaalde in de Portugese triatloncompetitie. “Ik kijk er enorm uit om in Cascais te racen,” laat CDK weten. “Het voelt echt aan als een thuiswedstrijd. Ik ken hier elke bocht en elk gat in het wegdek Ik kan echt niet wachten om hier te racen,” aldus De Keyser. De start is zondag om 10 u. plaatselijke tijd, bij ons is het dan 11 u.

Naast Bart Aernouts en Christophe De Keyser krijgt Jonny Brownlee nog een paar stevige tegenstanders, zoals de Noor Casper Stornes en de Australiër Aaron Royle, die hij natuurlijk kent van het World Triathlon circuit, maar ook Magnus Ditlev, Nils Frommhold, Antony Costes en Andreas Raelert én Adam Hansen. Bij de vrouwen komt ook Alexandra Tondeur aan de start.