Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Simon Stevens in vorm voor de Hel met winst in Reuzen van Wetteren cross-duatlon
Simon Stevens wint de Reuzen van Wetteren (foto: 3athlon.be)
Multisports

Simon Stevens in vorm voor de Hel met winst in Reuzen van Wetteren cross-duatlon

Simon Stevens, in 2019 tweede in de Hel van Kasterlee achter achtvoudig winnaar Seppe Odeyn, heeft zijn favorietenrol voor de 2021-editie van de Hel in de verf gezet met een klinkende overwinning in de Reuzen van Wetteren. De cross-duatlon was vooral in de 45 km loodzwaar door de afwisseling van slijkerige, zompige stukken en technische passages. Stevens hield een tweegevecht met Kenneth Verdickt, die door mechanische pech van het podium zou vallen. Bij de vrouwen won Sandy Janssen verrassend van Chariel De Cock.

Kenneth Verdickt liet zich dit jaar al een paar keer gelden in de Lotto Duatlon Series en trok zondag die goeie vorm door in de cross-duatlon van Wetteren. Met 9 km lopen, 45 km mountainbiken en 6 km lopen is het één van de weinige long distance cross-duatlons op de kalender. Er meldden zich overigens redelijk wat atleten die we in december ook in de Hel van Kasterlee mogen verwachten. Kenneth Verdickt hield in de 9 km lopen het tempo hoog, samen met Lander Van Droogenbroeck en Simon Stevens.

Op de mountainbike ging het vooraan al snel tussen Verdickt en Stevens, tot in de slotronde de ketting er af liep bij Kenneth Verdickt en een voorsprong van bijna een halve minuut veranderde in een achterstand van meer dan een minuut. In de laatste 6 km lopen stond er geen maat op Simon Stevens die de rest op drie minuten zette. Stevens pakte zijn eerste grote zege van het seizoen en won de Reuzen van Wetteren in 2u53’48. Pieter Ooms pakte de tweede plaats in 2u56’41. Vlak achter hem kwam een verrassende Steven De Wulf nog op en over Kenneth Verdickt, die vierde werd. Bart Van Looveren was de eerste master op de vijfde plaats.

Debutante wint bij vrouwen

Het vrouwenpodium in Wetteren (foto: 3athlon.be)

Bij de vrouwen ging Chariel De Cock aan de leiding in de 9 km lopen, maar debutante Sandy Janssen volgde op een minuutje. In de tweede mountainbike ronde was de volgorde verrassend omgedraaid. Sandy Janssen, die niet eens besefte dat ze op kop lag, bleef stevig doorzetten en pakte een verrassende overwinning in 3u37’52. Chariel De Cock werd tweede in 3u46’01. De derde plaats ging naar Sanne Van Der Maelen.

Op de korte afstand, met 3 km lopen, 15 km mountainbiken en 3 km lopen pakte PJ Penne de overwinning met een snelle slotrun, al moest hij nog stevig blijven doorlopen om uit de greep te blijven van de jonge Yannis Devoldere, de zoon van bekende atleet Niki. Na de moeilijke periode met het overlijden van zijn zus, was het een mooie opsteker voor Yannis en het gezin Devoldere. Bram De Bruyckere pakte de derde plaats. Bij de vrouwen won Cindy Flameyn voor Eva Stevens en Els De Feyter.

Uitslagen Reuzen Van Wetteren 2021