Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Magnus Ditlev wint 70.3 Ironman Cascais, Bart Aernouts loopt naar 10de plaats
Nieuws

Magnus Ditlev wint 70.3 Ironman Cascais, Bart Aernouts loopt naar 10de plaats

In Cascais waren zondag de ogen gericht op het 70.3 Ironman debuut van Jonny Brownlee en het zag er ook lange tijd naar uit dat het zou uitdraaiden op een tweestrijd tussen Brownlee en Magnus Ditlev. Jonny volgde lang binnen een minuut van leider Ditlev maar de Brit zakte in de slotfase van de halve marathon nog stevig terug. Met Aaron Royle kregen we een collega en goeie vriend van Marten Van Riel op de tweede plaats en Menno Koolhaas, in ons land bekend van de T3 Team Triatlon Series, werd knap derde. Bart Aernouts liep een week na zijn Ironman Mallorca naar de tiende plaats.

Ook in Portugal stond alweer een sterk deelnemersveld aan de start bij de pro’s. Na de 1900 meter zwemmen kwam Christophe De Keyser als tweede uit het water vlak achter de Noor Jorgen Gundersen. In hun spoor volgden Aaron Royle en Jonny Brownlee. Bart Aernouts verloor meer dan vier minuten en moest stevig in de achtervolging. Tijdens de 90 km fietsen kregen we een kopgroepje van vijf triatleten met de verrassende Franse atleet Clement Mignon, Magnus Ditlev en korte afstandsatleten Jonny Brownlee, Casper Storners en Aaron Royle. De Keyser volgde na 60 km op net geen minuut als zesde, maar zakte dan weg, nadat Ditlev in de aanval ging en het tempo stevig in de hoogte ging.

Ditlev kwam solo in de wisselzone binnen met een minuut op Stornes en 1’40 op Brownlee, Royle en Mignon. Halfweg de halve marathon begon Brownlee flink wat terrein goed te maken op Ditlev. Het verschil bleef constant tussen de 40 seconden en een minuut. In de absolute slotfase kreeg Brownlee nog een flinke klop. Hij zakte terug naar de zesde plaats. Magnus Ditlev zette zijn topvorm nog eens extra in de verf met een klinkende zege. De Deen won in 3u47’50 met nog 43 seconden op Australiër Aaron Royle. De Nederlander Menno Koolhaas, die in ons land voor SMO-Scott uitkomt in de T3 Series, liep een heel sterke halve marathon en pakte in 3u48’45 de derde plaats. Brownlee werd zesde, Dylan Magnien werd achtste en Bart Aernouts liep in 3u51’58 naar de tiende plaats. Christophe De Keyser werd 17de in 4u02’25.

Kathleen Steenhaut wint age group

Bij de age groupers werd Joris Gevaert vierde in de M25 categorie. Er was ook een vierde plaats voor Paul Van Den Boogaert in de M50 categorie. Johan Pauels werd zesde bij de M60. En dan was er nog de overwinning van Rudi Beeckmans in de M65 leeftijdsgroep. Hij pakte het goud in 5u34’17. Rebecca van Remoortere werd zesde bij de F25. Ook Nelleke Doyen werd zesde bij de F30, terwijl Florence Cosse zevende werd. Kathleen Steenhaut zette de kers op de taart van een mooi seizoen door de winst te pakken bij de F55 leeftijdsgroep. Ze won haar categorie in 5u27’26 met acht minuten voorsprong op de tweede dame.

Op zaterdag waren er ook nog heel wat Belgische topprestaties in de volledige Ironman in Cascais, daar komen we later nog op terug op 3athlon.be.