Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jonge Luikse triatleet wordt vierde in 70.3 Ironman Sardinië
Tom Vaelen (rechts) finisht 4de in de 70.3 Ironman Sardegna (foto: Forte Village Resort RR)
Nieuws

Jonge Luikse triatleet wordt vierde in 70.3 Ironman Sardinië

De jonge Luikse triatleet Tom Vaelen is op korte tijd naam aan het maken in de triatlonsport en sinds zondag niet alleen in ons land. Vaelen liet al een paar keer van zich spreken de afgelopen twee seizoenen. In de 70.3 Ironman Sardinië zette hij nog een stevige stap voorwaarts met een knappe vierde plaats overall in de age group only race. De Italiaan Nicola Duchi won de halve triatlon in 4u11’07. Tom Vaelen werd op 5’05 vierde. En Francoise Theate zorgde alweer voor een Belgische age group zege.

Met zijn vierde plaats in zijn eerste 70.3 Ironman werd Tom Vaelen ook tweede in de M18 categorie. Dit seizoen zette hij al een paar sterke prestaties neer. In de Ironlakes werd hij een paar weken geleden nog zesde op de halve triatlon. Eerder won de atleet uit Beaufays ook al de triatlon van Chievres. De triatleet van TriGS (Triathlon Guidon Sprimontois) is nog maar 20 jaar oud en er ligt dus een mooie toekomst voor hem.

Naast de prestatie van Tom Vaelen waren er nog een aantal sterke Belgen in Sardinie aan het werk. Valentin Dessy werd zesde bij de M30. Ook bij de M40 was er Belgisch zilver voor Gerald de Laet-Gyssels die in 4u36’19 tweede werd. Francoise Theate zette alweer een dijk van een wedstrijd neer. De sterke Waalse atlete won de F55 categorie overtuigend in een tijd van 5u24’18 en had meer dan een uur voorsprong op de nummer 2. Bij de vrouwen was er ook nog brons voor Joke Vandebuerie in de F40 leeftijdsgroep. Sigi Schelkens werd vierde bij de F50.