Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Twee Belgische triatleten op podium van Xterra Malta
Sebastien Carabin (l) en Geert Laurijsen (r) flankeren winnaar Jens-Emil Nielsen (foto: Xterra Malta RR)
Multisports

Twee Belgische triatleten op podium van Xterra Malta

We waren er vorige week iets te snel bij door de Xterra Greece als laatste Europese Xterra te bestempelen, want dit weekend was er eerst nog de Xterra Malta, mét Belgisch succes, want zowel Sebastien Carabin als Geert Lauryssen eindigden op het podium. De Belgische triatleten werden tweede en derde achter de Deense favoriet Jens-Emil Sloth Nielsen. Voor Carabin was het een mooie laatste test met het oog op het WK cross-triatlon in Spanje volgende week.

Jens-Emil Nielsen pakte in het Majjistral Nature Reserve park zijn allereerste zege in het Xterra circuit, nadat hij er al een paar keer dichtbij was. Nadat de Franse atleet Gaetan Vivien vooraan wegviel door een lekke band, kregen we een Belgische tweestrijd. Halfweg het mountainbiken had Sebastien Carabin het gat van twee minuten na het zwemmen op Geert Laurijssen gedicht. Het tempo van Carabin lag te hoog en Geert moest zijn landgenoot laten gaan. In het lopen veranderde er niks meer aan de posities.

Nielsen pakte de winst in 2u25’26. Sebastien Carabin, die volgende week samen met Tim Van Hemel en Lucas Van Deynze een de start staat van het WK cross-triatlon in El Anillo-Extremadura, werd knap tweede op 2’14. Geert Laurijssen werd derde in 2u34’01 voor de Nederlander Joep Staps die in 2u42’46 de vierde plaats pakte. Bij de age groupers werd Stijn Robijns 28ste in totaal, goed voor een zesde plaats bij de M35.

Uitslagen Xterra Malta 2021