Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tim Van Hemel klaar voor WK cross-triatlon na overtuigende zege in Geel-Bel
Multisports

Tim Van Hemel klaar voor WK cross-triatlon na overtuigende zege in Geel-Bel

In Geel-Bel stond zondag na een paar jaar afwezigheid één van de klassiekers van het cross-duatlon circuit opnieuw op het programma, met Tim Van Hemel als overtuigende winnaar. De ex-Europese kampioen cross-duatlon liet met een sterke wedstrijd in Geel-Bel zien dat hij helemaal klaar is voor het WK cross-triatlon volgende week in Spanje.

Voor Tim Van Hemel, die in Balen woont en in Mol zijn kine-praktijk Kine-Flow uitbaat, was Geel-Bel bijna een thuiswedstrijd, al was het ook voor hem wel wennen aan het nieuwe parcours. Liep het mountainbike-parcours vroeger door de Belse bossen op soms heel erg snelle stukken, dan had organisator Koen Bens nu gezorgd voor een echte speeltuin, een mini-bike park vlak naast de wisselzone met korte bochtjes en wat extra hindernissen.

Tim Van Hemel pakte vanaf de start meteen de koppositie en liet de andere favorieten Glen Laurens, Bart Borghs en Mathias Cloostermans achter zich. Ook in het mountainbiken zagen de anderen Van Hemel niet meer terug. Tim won de cross-duatlon overtuigend en lijkt helemaal klaar voor het WK cross-triatlon. Volgende week staat hij in El Anillo-Extremadura aan de start van het WK samen met Lucas Van Deynze en Sebastien Carabin. De tweede plaats in Bel ging naar Glen Laurens na een spannende strijd met Mathias Cloostermans.

Bij de vrouwen pakte Ellen Swaenen een dubbelslag. Ze won de wedstrijd voor eigen volk en pakte ook de titel van Geels kampioene (die eer was bij de mannen weggelegd voor Eli Smeyers). Ellen pakte de overwinning voor de verrassende Anneleen van der Schoepen. Thaïs Janssens werd derde.

Nick Meeus won bij de M40, William Busch bij de M50 en Simon Pauwels pakte de winst bij de beloften

Uitslag Cross Duatlon Geel-Bel 2021