Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Juiste beslissing om Ironman California te cancellen, Iden gaat in Florida racen
Nieuws

Juiste beslissing om Ironman California te cancellen, Iden gaat in Florida racen

Beelden vanop het parcours van de Ironman California in Sacramento tonen waarom het zondagochtend de juiste beslissing was van de organisatoren om de wedstrijd af te gelasten, hoewel heel veel mensen uitkeken naar de battle tussen Gustav Iden en Jan Frodeno. Voor de Noor Iden wordt het overigens slechts een kort uitstel voor zijn uiteindelijke debuut op de volledige afstand. De wereldkampioen 70.3 Ironman start over twee weken in de Ironman Florida. Of Jan Frodeno ook nog plannen heeft om alsnog de battle aan te gaan met Iden in Florida is nog niet duidelijk. De Bomb Cyclone storm zorgde voor nooit geziene regenval in Sacramento en veel schade…

De Westkust van de Verenigde Staten had de laatste dagen te maken met een zogenaamde ‘Bomb Cyclone’, een storm die ondertussen ook oprukt naar de Oostkust, richting New York en New Jersey. Door de Bomb Cyclone werd zondagochtend uiteindelijk de Ironman California afgelast. Eerder werd door de ‘flood warnings’, de verwachte overstromingen, het fietsnummer ingekort. De angst zat er in dat door de overvloedige regenval veel as en puin van de recente bosbranden op de weg zou terechtkomen. Maar uiteindelijk bleek de storm zelf veel te hevig en terwijl Sacramento een historisch hoog aantal liter neerslag per minuut kreeg te verwerken, werd besloten de Ironman te cancellen.

En dat bleek de enige juiste beslissing want triatleet Rob Gray nam zondag onderstaande foto op het voorziene fietsparcours in Sacramento en daar was dus geen doorkomen aan geweest:

https://www.instagram.com/p/CVa2tzDJ9eG/

Dat was een tegenvaller voor iedereen die uitkeek naar het duel tussen Jan Frodeno en 70.3 Ironman wereldkampioen Gustav Iden, die in Sacramento zijn debuut zou maken op de volledige afstand. De Noor blijft na het cancellen van de Ironman California tijdelijk in de Verenigde Staten. Door het afgelasten van Sacramento besloot Ironman om in de Ironman van Florida de pro-mannen toe te voegen aan het wedstrijdschema. En dus zien we Gustav Iden alsnog aan het werk op de volledige afstand op 6 november in de Ironman Florida. Het is nog onzeker of ook Jan Frodeno dan van de partij zal zijn. In principe staat de leidersplaats in de PTO World Ranking op het spel tussen die twee.