Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Grote fusie Mechelse triatlonclubs: SP&O Mechelen en Solid Endurance slaan handen in elkaar
Nieuws

Grote fusie Mechelse triatlonclubs: SP&O Mechelen en Solid Endurance slaan handen in elkaar

Groot nieuws uit de Mechelse triatlonregio waar twee triatlonclubs vanaf nu de handen in elkaar slaan en een fusie aangaan. SP&O Mechelen was al één van de grotere clubs in Vlaanderen en staat bekend om hun sterke jeugdwerking. De Mechelse club gaat nu de fusie aan met Solid Endurance, de club die onder leiding van Koen De Weerdt in Sint-Katelijne-Waver gevestigd was. Solid staat vooral bekend voor het coachen en begeleiden van atleten op diverse niveau’s, van de korte tot en met de Ironman-afstand.

Met 175 leden was SP&O Mechelen al één van de grote triatlonclubs in Vlaanderen. Daar komen nu nog potentieel 25 triatleten bij vanuit Solid Endurance. “Al staat het de atleten vrij om de overstap te maken,” vertelt Bart Thijs, voorzitter van SP&O Mechelen. “Koen De Weerdt zal actief blijven als coach voor zijn atleten en ik kan me voorstellen dat er een aantal atleten zijn die zich comfortabeler voelen bij de individuele aanpak en minder geneigd zijn om bij een grote club aan te sluiten. Maar voor de rest biedt de fusie tussen onze clubs alleen maar voordelen.”

“Ook samenwerken met andere sportclubs zoals KV”

Er was al langer sprake van samenwerking en beide clubs kennen elkaar ook goed. “We zijn al een paar jaar aan het babbelen met de andere triatlonclubs uit de regio om de clubs dichter bij elkaar te brengen,” legt Bart uit. “We kampen allemaal met dezelfde uitdaging: voldoende zwemwater vinden, extra sponsoren en subsidies aantrekken en meer coaches inzetten. Daarom zijn we blij met de samenwerking met Solid, waarbij wij de clubwerking op ons nemen en zij mee het coachen en begeleiden van atleten ondersteunen. We zijn ook op andere gebieden naar samenwerking aan het kijken, onder andere met de atletiekclub van Mechelen, met voetbalclub KV en met de hockeyclub om op die manier ook de Stad Mechelen dichter bij de sport te betrekken,” aldus Bart Thijs.

Koen De Weerdt van Solid Endurance bevestigt dat hij eerder al met SP&O Mechelen rond tafel had gezeten. “Ik heb destijds met Peter Croes Solid opgericht als coaching-activiteit. Later is het een club geworden en er komt toch heel wat kijken bij zo’n clubwerking. Vier jaar geleden spraken we al eens over een fusie, nu was de tijd rijp. Ik ben blij dat SP&O de clubwerking overnemen en onze atleten en ikzelf bij hen terecht kunnen. Ik zie er een paar goeie vrienden terug zoals Bert Jammaer en Olivier Cornelis. En ik hoop dat ik als coach ook wat kan bijdragen aan het niveau van SP&O.”

“Solid blijft als coaching bestaan”

“Solid blijft overigens bestaan, maar nu alleen nog voor coaching en niet meer als club. Voor onze 25 atleten is het de beste oplossing. SP&O heeft een zeer goeie werking en ook voor de atleten biedt het een paar mooie extra’s, al zullen sommigen de kleinschaligheid van Solid misschien missen. Maar voor onze jongste atleetjes, voor de nieuwe generatie zoals mijn eigen zoontje, is het mooi dat ze in een club terechtkunnen met een goed gestructureerde jeugdwerking,” aldus Koen.

Ook sporttechnisch coordinator en jeugdbegeleider Matthias Verstraelen van SP&O is blij met de fusie. “Deze schaalvergroting is een middel om als beide clubs verder te groeien, met extra faciliteiten in de randgemeenten maar ook om in de rand van Mechelen extra jeugdatleten naar de triatlonsport te brengen. We hadden in het verleden al het succesvolle voorbeeld van Emiel Torfs die bij Solid begonnen is en dit jaar vijfde werd op het BK bij de jeugd. Voor de huidige en vroegere Solid-jeugdatleetjes is het leuk dat ze nu kunnen opgaan in een grotere poel van leeftijdsgenoten. En als coach ben ik blij dat we samen kunnen werken met Koen De Weerdt, die een hoop ervaring en veel enthousiasme meebrengt,” aldus Matthias.