Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jeroen de Meester en Bieke Trenson in top-5 overall in ‘age group only’ Ironman Portugal
Bieke Trenson pakt de vijfde plaats in de Ironman Cascais (foto: Bieke Trenson RR)
Nieuws

Jeroen de Meester en Bieke Trenson in top-5 overall in ‘age group only’ Ironman Portugal

De Belgische triatleten Jeroen de Meester en Bieke Trenson hebben dit weekend een straffe prestatie neergezet in de volledige Ironman van Cascais in Portugal. Je kon hier eerder al het verslag van de pro-race (en de Belgische age groupers) in de 70.3 Ironman race lezen, maar zoals beloofd bij deze ook nog het verslag van de volledige Ironman die zaterdag werd gehouden. Ironman kiest dit seizoen steeds meer voor age group only races, maar dat ligt de Belgische atleten wel. Deze keer kregen we opnieuw twee landgenoten in de top-5 met zelfs een podiumplaats voor Bieke Trenson.

Bij de mannen waren heel wat ogen gericht op Victor Alexandre, prof in het 70.3 Ironman circuit maar zaterdag voor het eerst op de volledige afstand aan de slag. De triatleet uit Namen leek op weg naar een stunt, fietste een hele tijd vooraan en wisselde als leider met meer dan drie minuten voorsprong. Tot halfweg de marathon zag het er goed uit maar dan ging stilletjes het licht uit bij Victor. Uiteindelijk zou hij nog bijna een kwartier verliezen en hij zakte terug naar de zevende plaats in 9u10’21. Ondertussen begon Jeroen de Meester op te rukken. Die inhaalrace bracht hem naar een knappe vierde plaats in 9u03’43 op 7 minuten van de Franse winnaar Jeremy Beaudi.

Het leverde Jeroen de Meester de age group zege op in de M40 categorie. Ook Victor Alexandre pakte de overwinning in zijn leeftijdscategorie. Bij de M18 kregen we een volledig Belgisch podium met naast Victor Alexandre ook Boris Slegers op twee en Melvin Vandebergh op drie. Bij de M25 was er een mooie vijfde plaats voor Job Teblick. Bij de M55 was er ook nog Belgisch brons. Bruno De Decker pakte de derde plaats in 10u24’14.

Ook bij de vrouwen kregen we een Belgische triatlete in de top-5. Bieke Trenson, een paar weken geleden ook al winnares van de Ironlakes volledige triatlon, liep naar de vijfde plaats in 10u22’30 op 29 minuten van de Britse winnares Stephanie Clutterbuck. Het leverde Bieke de derde plaats op in de F30 categorie. Ook Julie Navez werd derde in de F35 categorie. Heidi Geelen werd 7de bij de F40 en Kiram Ait Kabboura pakte het zilver in de F45 age group.