Atriac Antwerpen 10de op Europees kampioenschap triatlon voor clubs
Atriac aan de start van het EK voor clubs met vlnr Jolien Vermeylen, Tom Suetens, Britt Heirman en Alexis Krug
Nieuws

Op het Europees kampioenschap Mixed Team Relay triatlon voor clubs heeft Atriac Antwerpen de 10de plaats behaald in het Portugese Alhandra. Voor Atriac, vijf keer op rij Belgisch kampioen Mixed Team Relay, kwamen Jolien Vermeylen, Tom Suetens, Britt Heirman en Alexis Krug aan de start. Na een paar sterke prestaties de afgelopen jaren moesten de Antwerpse triatleten deze keer vrede nemen met een tiende plaats. De wedstrijd werd alweer gedomineerd door de Franse clubs Poissy en Metz.

Het was al snel duidelijk dat het EK voor clubs zou uitdraaien op een Franse strijd, met Poissy, Metz en Issy meteen op de voorposten in een door de regen geteisterde wedstrijd, al bleef de temperatuur wel rond 22 graden. Jolien Vermeylen kwam nog als derde uit het water als startatlete voor Atriac. Maar met een mindere wissel miste ze de kopgroep. Ze fietste binnen in een groepje waarin gestreden werd voor de zesde plaats en tikte Tom Suetens aan als achtste. Suetens kwam na het zwemmen samen met nog een andere triatleet in niemandsland terecht. Britt Heirman en Alexis Krug legden hun supersprint-triatlon vervolgens alleen af. Het leverde Atriac uiteindelijk de tiende plaats op.

Poissy pakte opnieuw de Europese titel in 1u23’08 met Lea Coninx, Yann Allichon, Natalie Van Coevorden en Anthony Pujades. Metz werd tweede op 23 seconden. Issy viel uiteindelijk naast het podium en werd pas vijfde. De Duitsers van Darmstadt werden derde, na een fenomenale race van Henry Graf die de Duitsers vanuit het niets vooraan brachten. Ook Potsdamm pakte sterk uit. De Zwitserse Jolanda Annen tikte nog na Jolien Vermeylen aan na de eerste heat, maar met onder andere Laura Lindemann en Jorik Van Egdom keerden ze nog terug naar de vierde plaats. Atriac werd tiende in 1u29’04.