Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tim Van Hemel 8ste in WK Cross Triatlon in Extremadura, Serrieres pakt het goud
Arthur Serrieres is wereldkampioen cross-triatlon (foto: World Triathlon/Ben Lumley)
Multisports

Tim Van Hemel 8ste in WK Cross Triatlon in Extremadura, Serrieres pakt het goud

Tim Van Hemel is zondagmiddag knap achtste geworden op het wereldkampioenschap cross-triatlon in het Spaanse Extremadura. Door de regen werd het vooral in het mountainbiken een lastige wedstrijd. De wereldtitel ging naar de Franse favoriet Arthur Serrieres. Van Hemel moest na het zwemmen een gat van twee minuten dichten op leider Richard Varga. In het fietsen rukte hij op naar de negende plaats om in de 6 km lopen nog 1 plaats te winnen. Het was een opsteker voor de triatleet uit Balen die een paar maand geleden nog zware kwetsuren overhield na een aanrijding door een wagen op training.

In de 1.000 meter zwemmen stond er alweer geen maat op Richard Varga, zaterdag nog vice-wereldkampioen aquatlon, die na 11’33 als eerste naar de wisselzone liep. De Spanjaard Jimenez volgde op 29 seconden, de groep met de favorieten verloor net geen minuut. Lucas Van Deynze volgde op 1’13, Tim Van Hemel moest 2 minuten goedmaken en Sebastien Carabin moest opnieuw vol in de achtervolging. De schade na het zwemmen, het minste onderdeel van de nummer 2 van de Xterra Malta vorige week, bedroeg 5’15.

Met slechts 21 km mountainbiken kreeg Carabin weinig ruimte om op te schuiven, al lag het parcours er door de regen wel lastig bij. De Fransen Dupras en Serrieres gingen aan de leiding en pakten 25 seconden voorsprong op Eneko Llanos en Ruben Ruzafa. Tim Van Hemel rukte op naar de negende plaats op 1’34 van de leiders. Lucas Van Deynze en Sebastien Carabin volgden als 18de en 19de op 4’34.

De wereldtitel ging naar de Franse favoriet Arthur Serrieres die in 1u23’43 het goud pakte. Zijn landgenoot Arthur Forissier werd op 1’07 tweede in een langgerekte spurt met de Spanjaard Ruben Ruzafa. De Tsjech Kocar volgde als vierde voor Dupras, die het Franse feestje met een eerste, tweede en vijfde plaats compleet maakte. Richard Varga maakte, daags na het zilver in het WK aquatlon, indruk met een knappe zesde plaats in een spurtje met de afscheidnemende Eneko Llanos. Tim Van Hemel werd knap achtste op 3’09. Sebastien Carabin liep naar de 18de plaats op 6’56 van Serrieres. Lucas Van Deynze werd 11 seconden later 19de.

Bij de vrouwen pakte de Zwitserse Loanne Duvoisin de wereldtitel voor de Italiaanse Sandra Mairhofer. Er deden geen Belgische dames mee aan het WK cross-triatlon.

Uitslag WK Cross-triatlon 2021