Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Joeri Deleebeeck bezorgt België gouden medaille op WK cross triatlon
Joeri Deleebeeck pakt de wereldtitel bij de M30 op het WK cross-triatlon (foto: World Triathlon/Ben Lumley)
Multisports

Joeri Deleebeeck bezorgt België gouden medaille op WK cross triatlon

Na de sterke prestaties van de drie Belgische elite-atleten, die allen in de top-20 eindigden, op het WK cross-triatlon in Extremadura, was het zondagnamiddag aan de age groupers. En hoewel er slechts twee Belgen aan de start kwamen leverde de age group race alsnog een Belgische medaille op. Joeri Deleebeeck pakte na een sterke wedstrijd goud in de M30 categorie. Didier Vandenbosch werd vijfde bij de M55.

Het was jammer dat niet meer landgenoten de weg vonden naar het age group WK in Extremadura. Door de regen werd het een echte wedstrijd voor Flandriens. Blijkbaar voelde Joeri Deleebeeck zich in deze omstandigheden als een vis in het water. Na de 1.000 meter zwemmen kwam hij in een groepje met drie mannen uit de M30 age group uit het water, op anderhalve minuut van de Spaanse leider. In de 21 km mountainbiken nam Joeri resoluut de leidersplaats bij de M30 in handen.

4de age grouper overall

Ook in de 6 km lopen bleef Joeri Deleebeeck het uitstekend doen. Hij liep in 1u39’21 naar een overtuigende overwinning in de M30 leeftijdsgroep met 1’16 op de Fransman Adrien Dransart. De rest verloor meer dan vijf minuten. Uiteindelijk was zijn age group overwinning ook goed voor de vierde plaats overall bij de age groupers. Bij de M55 pakte Didier Vandenbosch een mooie vijfde plaats in 1u55’23.

Uitslag M30 WK cross triatlon 2021

Uitslag M55 WK cross triatlon 2021

Joeri Deleebeeck op de mountainbike op het WK cross-triatlon (foto: World Triathlon/Ben Lumley)
Flandrien omstandigheden op het WK cross-triatlon (foto: World Triathlon/Ben Lumley)

Foto galerij van World Triathlon