Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Adam Lambrechts net naast podium in 70.3 Ironman Turkije
Adam Lambrechts pakte dit jaar ook al de wereldtitel Aquabike (foto: World Triathlon/Ben Lumley)
Nieuws

Adam Lambrechts net naast podium in 70.3 Ironman Turkije

Tot vijf kilometer van de finish leek Adam Lambrechts zondag op weg naar de overwinning in de 70.3 Ironman van Turkije, maar in de absolute slotfase van de halve marathon kwamen nog drie triatleten voorbij aan de triatleet van KTT. Adam Lambrechts werd uiteindelijk vierde op een halve minuut van het podium. De winst in Belek ging naar de Oekraiener Julian Demianov. de 70.3 Ironman Turkije was een age group only race.

Adam Lambrechts, eerder dit seizoen al wereldkampioen Aquabike in Almere, kwam na 1900 metyer zwemmen als leider uit het water na 25’16. In de 90 km fietsen zette hij de tegenstand op zes minuten en meer. En dus leek er een stunt in de maak, want ook in het lopen bleef Lambrechts het sterk doen. Na 11 km zag hij Demianov terugkomen tot op 3’21 maar met nog zes kilometer te gaan verkleinde dat verschil naar 1 minuut. De Oekraiener ging er op en erover en met nog minder dan 3 km te gaan leek een podium er alsnog in te zitten voor Adam. Uiteindelijk kwamen in de laatste kilometers de Deen Schmidt en de Rus Khazov hem nog voorbij. Lambrechts sneuvelde in 3u55’36 op een halve minuut van het podium.

Ex-wereldkampioen wint M45 categorie

Met zijn vierde plaats werd Adam Lambrechts tweede in de M25 categorie, achter winnaar Demianov. In de M45 categorie kregen we overigens een opvallende winnaar. Victor Zyemtsev, die in 2005 in Fredericia onze Marino Vanhoenacker nipt klopte op het WK long distance triatlon, won in 4u03’24. Bij de M60 was er nog de vierde plaats voor onze landgenoot Kris Govers die in 4u50’04 over de finish kwam. Ook Mathilde Hanuise pakte een vierde plaats bij de F30.