Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jan Frodeno’s graveltriatlon een succes, 162 deelnemers en winst voor Collin Chartier
De Sgrail100 graveltriatlon was een succes (foto: Jan Frodeno RR)
Multisports

Jan Frodeno’s graveltriatlon een succes, 162 deelnemers en winst voor Collin Chartier

In het Spaanse Girona werd dit weekend de eerste SGRAIL100 gehouden, een graveltriatlon van 100 km, georganiseerd door wereldtopper Jan Frodeno. SGRAIl staat voor swim, gravel & trail, met respectievelijk 2 kilometer zwemmen, 88 kilometer gravelbiken en nog eens 10 kilometer trailrunnen. De ‘wedstrijd’ die Frodeno zelf bedacht en waar uiteindelijk 162 deelnemers aan meededen, werd gewonnen door niemand minder dan de Amerikaanse proftriatleet Collin Chartier. Frodeno zelf werd 41ste na 5u25 in het spoor van collega-triatleet James Cunnama. Zijn vrouw Emma Frodeno-Snowshill werd vijfde bij de dames.

https://www.instagram.com/p/CVupIQdjo2H/

Frodeno vroeg eind september aan zijn Instagram-volgers wat voor race hij ter vervanging van het doorgeschoven WK op Kona zou moeten doen en daar kwam uiteindelijk dit gravelavontuur uit voort. In en rondom zijn woonplaats Girona werd er dus eerst 2 kilometer gezwommen, daarna 88 kilometer op een gravelbike door onherbergzaam gebied gereden, om vervolgens af te sluiten met een pittige off-road 10 kilometer run.

https://www.instagram.com/p/CVyMYulMmuZ/

Collin Chartier, onlangs nog winnaar bij Challenge Salou en tweede bij Challenge Mallorca, won de wedstrijd in 4u11’46. Snelste vrouw was Molly Supple, die na 5u04’49 uur over de streep kwam. Overigens was het zichtbaar dat vrijwel iedereen bij vlagen rustig aan deed, tijd voor grapjes maakte, onderweg filmpjes maakte en dus niet alleen met de klok bezig was. Toch werd er op andere momenten ook hard doorgetrokken.

Uitslag SGRAIL100 2021

Meer informatie over de SGRAIL100