Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ex-wereldkampioen Ironman Sebastian Kienle kondigt afscheid aan… maar nog niet meteen
Nieuws

Ex-wereldkampioen Ironman Sebastian Kienle kondigt afscheid aan… maar nog niet meteen

De Duitse toptriatleet Sebastien Kienle heeft een belangrijke beslissing genomen over zijn triatloncarriere. “Het eindigt niet dit jaar. Het eindigt niet volgend jaar… ik doe nog twee jaar aan triathlon en dan is het mooi geweest.” Voormalig Ironman Wereldkampioen Sebastian Kienle laat in een video weten dat hij in 2023 stopt met triatlon. Voorlopig traint de Duitser overigens nog hard door, want hij heeft zichzelf voor zijn afscheid nog een groot doel gesteld: Wereldkampioen Ironman 70.3 worden in St. George 2022 of Wereldkampioen Ironman in Kona 2022, om vervolgens van 2023 zijn afscheidstournee te maken.

“Het voelt raar om dit aan te kondigen”, aldus Kienle, die sportief gezien een lastig jaar beleefde in 2021. “Ik heb hier de afgelopen weken natuurlijk veel over nagedacht en ik heb veel gesproken met vrienden, familie en sponsoren. De afgelopen twee jaar dacht ik regelmatig: ‘fuck it’, dit was het; ik ga met pensioen na deze training en ik ga nooit meer wat doen binnen de sport. Natuurlijk heb je tijdens een lange carrière af en toe dit soort gedachten en je leert die te negeren. Daarbij zijn er de andere stemmetjes die zeggen: dit is een geweldig leven en je doet wat je leuk vindt. De afgelopen twee jaar kwamen de gedachten echter steeds vaker terug en ik moet toegeven dat nadat ik besloot uit te stappen tijdens Challenge Roth, ik een soort definitieve finishlijn nodig had. Die finishlijn is er in 2023. Volgend jaar probeer ik nog een wereldtitel te winnen op de lange afstand, ofwel in St. George óf in Kona. 2023 wordt vervolgens mijn afscheidstour. Ik ga dan nog een paar gave races doen die ik nooit eerder kon doen,” aldus Kienle.