Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Paralympische zwemmer bezorgt België brons op WK para-triatlon
Wim De Paepe pakt brons op WK para-triatlon (foto: World Triathlon/Wagner Araujo)
Nieuws

Paralympische zwemmer bezorgt België brons op WK para-triatlon

Naast de WTCS triatlon, die op grandioze wijze door Jelle Geens gewonnen werd, stonden in Abu Dhabi ook de wereldkampioenschappen para-triatlon op het programma, met een bronzen medaille voor België. De vroegere paralympische zwemmer Wim De Paepe, die in 2004 nog als zwemmer deelnam aan de Paralympics in Athene, heeft succesvol de stap gezet naar triatlon. In de PTS2 klasse kwam hij als derde over de streep, goed voor zijn tweede bronzen medaille op een paar weken tijd. Eerder pakte De Paepe ook al brons op het EK paratriatlon in Valencia.

De Paepe pakte in Athene een zesde plaats in de finale van de 400 meter vrije slag. Hij combineerde in die tijd de 50, 100 en 200 meter vrije slag met de 400 meter. Later nam hij ook deel aan WK’s openwaterzwemmen, op de 5.000 meter. Onlangs zette De Paepe de stap naar triatlon en in de PTS2 categorie voor triatleten met een been-amputatie pakte hij bij zijn eerste Europese kampioenschap in Valencia meteen een bronzen medaille.

Die prestatie deed de 36-jarige paratleet uit Nijvel nog eens over in Abu Dhabi. In het 31 graden warme zwemwater zette hij met 10’42 de snelste zwemtijd neer op de 750 meter zwemmen. Op de fiets moest hij de Franse wereldkampioen Ribstein al snel laten gaan, maar De Paepe wisselde wel knap in tweede positie. In het lopen kwam de Spanjaard Lionel Morales hem nog voorbij. Jules Ribstein pakte voor de tweede keer op rij de wereldtitel in 1u08’43. Morales pakte het zilver in 1u09’19. Het brons was voor Wim De Paepe in 1u10’44.

Uitslag WK para-triatlon Abu Dhabi 2021 PTS2 Klasse