Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jolien Vermeylen 9de en Christophe De Keyser 8ste in laatste European Cup triatlon van seizoen
Christophe De Keyser werd in 2021 nog 3de in de European Cup triatlon in Coimbra (foto: Europe Triathlon)
Nieuws

Jolien Vermeylen 9de en Christophe De Keyser 8ste in laatste European Cup triatlon van seizoen

De Belgische triatletne Jolien Vermeylen en Christophe De Keyser zijn zondag 9de en 8ste geworden in de European Cup triatlon van Quarteira, in Portugal. Terwijl in het Spaanse Aviles de duatleten streden om de wereldtitels, trokken de Europese triatleten voor een laatste keer dit seizoen naar Portugal. De elites namen er deel aan de laatste Europabeker-manche van het seizoen. De junioren streden in Portugal voor de wereldtitels, ter vervanging van het afgelaste WK in Bermuda. Helaas stonden er geen Belgische atleten aan de start van het WK junioren maar wel 4 mannen en 1 vrouw bij de elites.

Jolien Vermeylen had een goed zwemnummer en kwam na 1.500 meter zwemmen als vierde uit het water op een paar seconden van snelste zwemster Sharon Spimi. De Italiaanse ging er in de 40 km fietsen samen met de Noorse olympiër Lotte Miller vandoor. De twee leidsters liepen steeds verder uit en pakten uiteindelijk een mooie voorsprong van 2’30 op een groep van 17 achtervolgsters met daarbij Jolien Vermeylen. Spimi moest de inspanning op de fiets in het lopen bekopen en zakte nog terug naar de 7de plaats. Lotte Miller liep vlot naar de overwinning in 2u02’52. De Italiaanse Ilaria Zane pakte op 1’55 de tweede plaats en de Zwisterse Nora Gmur werd derde in 2u03’56. Jolien Vermeylen sloot het Europese seizoen af met een mooie negende plaats in 2u06’03.

Uitslag Europe Triathlon Cup Quarteira 2021 vrouwen

3 Belgen mee in de kopgroep

Bij de mannen kwamen 4 Belgische triatleten in actie, met op kop Christophe De Keyser voor wie Portugal een tweede thuis is. Hij kreeg in Quarteira het gezelschap van Peter Denteneer, Adrien Deharre en Tuur Lemmens. En de Belgen kwamen collectief sterk voor de dag, met Denteneer, Lemmens en De Keyser mee in de ruime kopgroep. Na 1.500 meter zwemmen kwam de Portugees Miguel Thiago als leider in de wisselzone, met vlak achter hem Itamar Eshed en Peter Denteneer. Tuur Lemmens volgde op tien seconden en Christophe De Keyser op 17 seconden. Adrien Deharre verloor 35 seconden en miste daardoor de aansluiting met de kopgroep.

In de 40 km fietsen op het technische parcours van Quarteira kregen we een grote kopgroep van 21 triatleten met daarbij dus Lemmens, Denteneer en De Keyser. De Nederlander Ian Pennekamp slaagde er als enige in om weg te geraken. Pennekamp, bij ons bekend van de T3 Series waar hij voor KTT in actie komt, wisselde met een voorsprong van 36 seconden op de anderen. In de 10 km lopen kon hij de leidersplaats niet vasthouden. De zege ging naar de snelle Spanjaard David Castro die als enige onder de 31 minuten dook in het lopen. Castro won in 1u46’58 voor Anthony Pujades en Simon Hanseleit. Ian Pennekamp werd nog knap vierde en Christophe De Keyser liep naar de achtste plaats in 1u48’18. Peter Denteneer werd 12de, Adrien Deharre 31ste en Tuur Lemmens 39ste.

Uitslag Europe Triathlon Cup Quarteira 2021 mannen