Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Voor het eerst sinds 2008 weer Nederlandse winnaar in cross-duatlon Reusel
Start van de cross-duatlon in Reusel (foto: AVR '69 Reusel RR)
Multisports

Voor het eerst sinds 2008 weer Nederlandse winnaar in cross-duatlon Reusel

De Nederlandse kampioen cross-triatlon Wouter Dijkshoorn heeft zondag de long distance cross-duatlon van Reusel gewonnen en zorgde daarmee voor de eerste Nederlandse zege in 13 jaar. Voor veel atleten is de cross-duatlon in Reusel één van de voorbereidingswedstrijden op de Hel van Kasterlee, zo ook voor Simon Stevens., die samen met Dijkshoorn en Pieter Van Dyck de race domineerde. Maar in het tweede lopen moesten de Belgen hun meerdere moest erkennen in de Nederlandse topper Dijkshoorn, vorige week nog 16de op het WK cross-triatlon.

Simon Stevens won twee weken geleden nog de Reuzen van Wetteren en was ook in Reusel één van de grote favorieten. Hij kreeg in de eerste run van 14 km het gezelschap van Wouter Dijkshoorn. De twee leiders wisselden met een halve minuut voorsprong op Pieter Van Dyck. In de 64 km mountainbiken kwam Van Dyck al snel aansluiten. De drie koplopers bleven de hele tijd samen op het redelijk droge en snelle parcours. En dus kwam het aan op de laatste run van 7 km. Daarin bleef het lang spannend maar uiteindelijk won Dijkshoorn met een voorsprong van 16 seconden op Simon Stevens.

Wouter Dijkshoorn pakte in 3u58’26 de zege en is de eerste Nederlandse winnaar sinds Camille Hendrickx in 2008. Simon Stevens, in 2019 tweede in de Hel van Kasterlee, bewees zijn goeie vorm met een tweede plaats in 3u58’42. Pieter Van Dyck pakte de derde plaats in 4u01’21 voor Pieter Ooms en Jan De Henau. Bij de vrouwen stonden er slechts 4 deelneemsters aan de start. Annelies van der Zwart pakte opnieuw de overwinning in Reusel in 4u55’26 met ruime voorsprong op Andrea Van Loo die in 5u01’05 tweede werd. Debby Gabriëls, uit het Belgische Poppel werd vierde in 5u28’03.

Uitslag cross-duatlon Reusel 2021