Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ook Belgische junioren presteren sterk op WK duatlon: zilver en brons voor Wout Ghielens en Simon Martin
Zilveren Wout Ghielens en bronzen Simon Martin op het WK in Aviles (foto: Triatlon Vlaanderen/Loic Helin RR)
Duathlon

Ook Belgische junioren presteren sterk op WK duatlon: zilver en brons voor Wout Ghielens en Simon Martin

Ook de tweede dag van de wereldkampioenschappen duatlon heeft België nog twee extra medailles opgeleverd. Na het brons van Arnaud Dely bij de elites, het goud van Stef Corthouts bij de U23 en het zilver bij de U23 van Laura Swannet op zaterdag, kwam er nog zilver en brons bij. Mogelijk had er zelfs meer ingezeten, want net zoals Vincent Bierinckx moest ook Simon Martin een penalty uitzitten, maar hij pakte alsnog brons. En Wout Ghielens, na een sterk testevent in Zolder pas in laatste instantie aan de selectie toegevoegd, pakte de zilveren medaille.

Wout Ghielens werd in Wuustwezel vice-Belgisch kampioen triatlon bij de juniores. Omdat hij in een goeie vormcurve zat, nam hij deel aan het test-event voor duatleten op het circuit van Zolder. Daar ging zijn sterke prestatie niet onopgemerkt voorbij en dus werd hij in laatste instantie toegevoegd aan de Belgische selectie voor het WK in Aviles. En de Belgische junioren deden het collectie opnieuw erg goed. In de eerste run zaten Simon Martin, Wout Ghiels en Martin Oldenhove mee vooraan in een ruime kopgroep van 13 duatleten. Jack Douglas volgde iets verderop op een dikke halve minuut.

Belgen voeren de forcing

De Belgische junioren met 3 mee voorin op de Rainbow Bridge op het WK in Aviles (foto: Triatlon Vlaanderen/Loic Helin RR)

In het fietsen probeerden de Belgen de forcing te voeren, samen met de Spanjaarden en een Italiaan, maar de verschillen bleven klein en dus kregen we een spannend loopnummer. Daarin leek het op een strijd uit te draaien tussen Simon Martin en de Brit Ben Cumberland met vlak daarachter Wout Ghielens. Door een penalty moest Simon Martin vanuit de penaltybox de Brit definitief laten gaan en ook Wout Ghiels schoof nog een plaatsje op. Ben Cumberland werd wereldkampioen in 50’23. Wout Ghielens pakte het zilver op slechts 16 seconden en drie seconden later was het brons voor Simon Martin. Martin Oldenhove liep naar een knappe 5de plaats in 50’54. Jack Douglas moest zijn sterke inspanningen op de fiets bekopen in de tweede run maar werd nog mooi 12de in 51’27. Opnieuw een sterke collectieve prestatie van de Belgen.

Bij de meisjes junioren ging de wereldtitel naar de Sloveense Monika Bartol, eerder dit seizoen al vice-wereldkampioene bij de junioren in triatlon. Bartol haalde het met duidelijk verschil. De Poolse Maja Wasik pakte het zilver op 50 seconden. Het brons ging naar Italië. Er stonden slechts 10 meisjes junioren aan de start, maar helaas geen enkele Belgische.