Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Seppe Odeyn wint halve marathon Kasterlee, op koers voor 9de zege in de Hel
Seppe Odeyn op het podium van de halve marathon (foto: Pieter Verachtert RR)
Multisports

Seppe Odeyn wint halve marathon Kasterlee, op koers voor 9de zege in de Hel

Met de 17de marathon en de halve marathon van Kasterlee is de laatste rechte lijn ingezet richting de Hel van Kasterlee. Zondag bleek dat achtvoudig Hel-winnaar Seppe Odeyn klaar is voor een negende zege, maar dat Bart Borghs zeker één van zijn belangrijke concurrenten zal worden. In de marathon was Rik Thijs oppermachtig. De atleet die tegenwoordig in Kasterlee woont, gaat sinds een paar jaar niet meer voor de Hel maar heeft volledig de stap gezet naar de marathon. Zondag pakte hij zijn grootste marathon-zege in 2u38. Bij de vrouwen won de sterke Leonie Ton in haar eerste deelname in Kasterlee

De marathon en de halve marathon gaan elk jaar samen van start en daardoor kregen we een kopgroepje van drie, met Rik Thijs als leider op de 42 km en Seppe Odeyn en Bart Borghs die de strijd aangingen op de 21 km. “Ik kreeg een gaatje van een tiental seconden op Bart maar hij bleef aanklampen en dus bleef het ook voor mij lang spannend. Omdat het vettig lag had ik Hoka trailschoenen aangetrokken. Ik leek wel onderweg met een tractor op een snelweg maar op het lastige laatste stuk heeft het wel geholpen. Ik heb overigens een tijd gedacht dat het beter was om hier niet te winnen en dan de zege in de Hel te pakken, maar nadat ik in 2019 de dubbel pakte zie ik winst in de halve marathon én in de Hel wel zitten,” aldus een altijd vrolijke Seppe.

Seppe won de halve marathon in 1u14’49 met uiteindelijk 20 seconden voorsprong op Bart Borghs. Pieter De Jongh werd knap derde in 1u17’16 voor Kim Riemis en Nick Renders. Voor de familie Odeyn werd het twee keer vieren, want na de zege van Seppe mocht ook zus Joke mee op het podium. Joke werd derde in 1u33’53 achter Anke Govaerts, die 20 seconden sneller was. Maar de winst was voor een sterke Tine Loomans die in een snelle 1u33’08 de snelste vrouw was.

In de marathon stond er geen maat op Rik Thijs. HIj had al een paar keer zijn zinnen gezet op een marathonzege en was er al een paar keer dichtbij, maar deze keer was het helemaal prijs voor eigen volk. Rik Thijs won in een straffe 2u38 op het lastige parcours. Het was ruim een kwartier wachten op de nummer 2. De tweede plaats was voor Nick Smans in 2u53’24. Ex-Kastelse Durver Joren Leysen pakte ook al voor eigen volk de derde plaats in 2u57’00. Slechts vijf atleten bleven onder de 3 uur in Kasterlee.

Bij de vrouwen won de Nederlandse Leonie Ton, een paar weken na haar 7de plaats in de Spartatlon. Waar veel atleten na die extreme race in Athene een tijdje niet meer lopen, was Leonie alweer aan haar tweede marathon toe. Ze won overtuigend in 3u10’32.

Uitslagen marathon Kasterlee 2021