Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
BK Beermile gaat door op vrijdag, goedgevulde topreeksen
Start van het BK Beermile in 2019 (foto: Just Jean)
Multisports

BK Beermile gaat door op vrijdag, goedgevulde topreeksen

Vrijdag 19 november strijden de triatleten en atleten uit andere sporttakken op de atletiekpiste van het Sportkot in Leuven voor de Belgische titels Beermile: 4 x 400 meter lopen, 4 x voorafgegaan door een blik bier en dat beiden zo snel mogelijk. Met het overlegcomité van woensdag en de toenemende besmettingen, was het nog even spannend voor de organisatie. Maar donderdagavond kondigde Tom Van Cappellen aan dat ze nog altijd groen licht hebben, al roept hij atleten en publiek wel op om zoveel mogelijk afstand te houden. Het belooft overigens een spannende strijd te worden met goedgevulde topreeksen bij de mannen en de vrouwen.

“De Corona-regels veranderen pas op de 20ste, dus er is geen directe impact op ons evenement,” vertelt organisator Tom Van Cappellen. “Omdat het een evenement in open lucht is, betekent dit dat er geen maskerplicht of CST-scanning. Het is echter duidelijk dat we allemaal moeten doen wat we kunnen om de verspreiding van het virus te voorkomen. Neem de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen, houd afstand waar mogelijk en draag een mondmasker. Blijf thuis als u twijfelt aan uw gezondheid en heb respect voor de mensen om u heen,” aldus Tom.

Het BK Beermile 2021 gaat van start met de eerste reeks om 19u30. Om 21u starten de dames in een reeks met als favorietes titelverdedigster Hanne Vanclooster, Ines Van Troyen en Jolien Lewyllie. Om 21u30 krijgen we de topreeks bij de mannen, met een paar opvallende namen. Naast Stijn Goris en Simon De Cuyper krijgen we ook Simon Folens, Remco Verbelen, Sven Vandenbroucke en jonge garde Pieter Vermeersch en Viktor Benschop. Zij nemen het op tegen onder andere toploper Brogan McCawley en Joren Leysen, die vorige zondag nog derde werd op de marathon van Kasterlee.