Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
SILCA lanceert nieuwe titanium producten door 3D – technologie.
Gear

SILCA lanceert nieuwe titanium producten door 3D – technologie.

Het bedrijf SILCA blijft steeds verder hun lijn van 3D geprinte producten uitbreiden. Nadat ze eerder dit jaar al een eigen GPS – Mount uitbrachten lanceerden ze deze week opnieuw enkele nieuwe titanium producten.

Schoenplaatjes

Traditioneel zijn er twee materiaalopties voor schoenplaatjes. Staal met een laag koolstofgehalte of messing. Dit is vooral gedaan om ervoor te zorgen dat de schoenplaat sneller slijt dan de pedalen, maar het zorgt voor schoenplaatjes die vaak zeer snel slijten en in alle gevallen behoorlijk zwaar zijn. 

Daarom gebruikt SILCA titanium. Het is slechts een fractie minder hard dan het staal dat in de pedalen gebruikt wordt, maar 2,25 keer sterker en drie keer harder dan messing of zacht staal. Het beste van alles is dat de extreme hardheid en slijtvastheid van 6Al/4V titanium er voor zorgt dat de schoenplaatjes 300-400% slijtvaster zijn in vergelijking met traditionele materialen.

SILCA heeft het daar echter niet bij gelaten. Door 3D-printtechnologie te combineren met dit materiaal dat drie keer lichter is dan staal, zijn ze in staat een schoenplaatje te maken met een interne rasterstructuur (gyroïde genoemd) die stijfheid en sterkte behoudt en tegelijk het gewicht vermindert, zodat een schoenplaatjesset ontstaat die slechts de helft weegt van normale oplossingen.

Deze besparing van 25-30 gram per set is na verloop van tijd aanzienlijk, vooral bij CX-evenementen waar hardlopen cruciaal is.

Bidonschroeven

Het unieke ontwerp van deze bidonhouderschroeven bespaart gewicht en zorgt voor een betere montage, terwijl de bidon extra ruimte heeft. De unieke lage kop is 12 mm doorsnee om de belasting beter te verdelen over bijna 3x zo veel oppervlakte vergeleken met een dopschroef en meer dan 2x de oppervlakte van een knoopkop waardoor zowel meerstevigheid als verminderde stress bij het montagepunt.

Elke schroef wordt in één bewerking volledig uit 6Al/4V Titanium op een Zwitserse draaibank vervaardigd. De schroefdraad is rolvormig voor optimale stevigheid en uitlijning van het materiaal in de afgewerkte schroef.

bron: TwoTone