Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Na overleg met gemeente Kasterlee voorlopig groen licht voor de Hel van Kasterlee
Een volle sporthal viert de winst van Natalie Franken in de Hel van Kasterlee 2019 (foto: 3athlon.be/Jim De Sitter)
Multisports

Na overleg met gemeente Kasterlee voorlopig groen licht voor de Hel van Kasterlee

Krijgen we een 19de editie van de Hel van Kasterlee op zondag 19 december? Voorlopig ziet het er wel naar uit, al was het voor het organisatieteam van Ben Van De Water bang afwachten. Deze week besliste de gemeente Kasterlee namelijk om tot half december een aantal grote evenementen te annuleren wegens de toenemende besmettingen. Kasterlee heeft momenteel 292 besmettingen per 100.000 inwoners, meer dan het dubbele van de vorige piek in oktober 2020. Vrijdagochtend was er overleg tussen de gemeente Kasterlee en de organisatie van de Hel van Kasterlee. Na het overleg kreeg de Hel groen licht om, met toepassing van de Covid Safe-maatregelen, toch voorlopig door te gaan.

“We doen er alles aan om het veilig te laten verlopen”

“Na overleg met het gemeentebestuur van Kasterlee hebben we toch groen licht gekregen om de Hel van Kasterlee te laten doorgaan,” laat organisator Ben Van De Water weten. “En dit wel onder de strikte voorwaarden van de corona-maatregelen zowel binnen als buiten. Nu is het aan ons om te bewijzen dat het kan, samen met deelnemers en alle supporters. Wij als organisatie zullen er alles aan doen om alles veilig en covid safe te laten verlopen zodat onze atleten een prachtige dag beleven,” aldus Ben.

In 2020 moest de Hel van Kasterlee nog geannuleerd worden in volle corona-periode. Voor de organisatie zal het nog altijd afwachten worden of er de komende weken nog verdere verstrengingen komen. De Hel van Kasterlee bevindt zich in een aparte positie omdat de wedstrijd grotendeels in open lucht wordt gehouden, maar wel met aankomst over de rode loper op het podium in de altijd goedgevulde sporthal. De ambiance aan de finish voor de eerste tot en met de laatste finisher maakt ook deel uit van het DNA van de zwaarste cross-duatlon ter wereld. Fingers crossed dus dat de wedstrijd, op een veilige manier, toch kan doorgaan en dat Seppe Odeyn op zijn negende overwinning mag jagen…