Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Seizoensopener verhuist van Herderen naar Bilzen, nieuw concept met bonificaties op de Letenberg
Nieuws

Seizoensopener verhuist van Herderen naar Bilzen, nieuw concept met bonificaties op de Letenberg

Het begin van het triatlonseizoen zal er in 2022 enigszins anders uitzien, want de klassieker in Herderen, vaak de openingswedstrijd van het seizoen, verhuist volledig naar Bilzen. Vroeger werd er in de voormiddag gezwommen in het binnenzwembad van Bilzen en werd ’s namiddags in Herderen gefietst en gelopen. Ook dat concept wijzigt in 2022. Er wordt nog altijd gezwommen in het zwembad van Bilzen, maar we krijgen in de namiddag een groepsstart bij het fietsen én bij het lopen. Scherprechter wordt de Letenberg, waar de finish ligt en waar de triatleten vijf keer over moeten. Elke keer zijn er overigens bonificaties te verdienen.

Het nieuwe concept, in wat vanaf 2022 de Sprint Triathlon Limburg zal heten, moet zorgen voor meer spektakel voor zowel de deelnemers als de toeschouwers.

Bonificaties op de Letenberg

Het hoogteprofiel van de Letenberg in Bilzen

In de namiddag vertrekken alle deelnemers gelijktijdig ongeacht hun gezwommen tijd. De vrouwen starten twee minuten na de mannen. Na het startschot vertrekt iedereen samen net zoals in een wielerwedstrijd voor het fietsonderdeel waar de deelnemers 4 ronden van 6 km moeten afleggen. Bovenop de Letenberg ligt er een tussensprint waar elke ronde bonificatieseconden te grijpen liggen met 5, 3 en 1 seconden voor de eerste 3. Ook de finish ligt bovenop die Letenberg en dan zijn er dubbele bonificaties te verdienen met 10 seconden voor de leider, 6 voor de tweede en 2 seconden voor de derde. De top van de Letenberg bevindt zich trouwens op 1 km van het zwembad.

Na het fietsen kunnen de deelnemers even op adem komen en genieten van een pauze. Dat zal een rustmoment van 50 minuten zijn voor de snelste fietsers en 30 minuten voor de traagste. Ook de loopproef, die start om 15.30, zal een gezamenlijke start hebben waarbij alle deelnemers gelijk starten. Ook hier starten de vrouwen weer twee minuten later. In het looponderdeel zijn geen bonificatieseconden te sprokkelen. De uiteindelijke winnaar van het event is hij of zij die alle drie de onderdelen opgeteld het snelst aflegt.

Meer informatie over de vernieuwe Sprint Triathlon Limburg vind je op de website van Passion For Sports.