Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Indoor triatlon naar nieuw niveau: eSports world championship series in 2022
Marten Van Riel geeft alles op de fiets in de SLT Arena Games in Londen (foto: Super League Triathlon/Tom Shaw)
Multisports

Indoor triatlon naar nieuw niveau: eSports world championship series in 2022

Super League Triathlon en World Triathlon, de internationale triatlonfederatie, slaan de handen in mekaar om in 2022 de Arena Games indoor triatlons om te vormen tot de officele eSports world championship series. Beide organisaties geloven sterk in het eSports concept en dromen er zelfs van om de eSports indoor triatlon op het programma van de Olympische Spelen te krijgen. Dat er in 2022 een WK komt, is overigens goed nieuws voor Marten Van Riel, vice-wereldkampioen bij World Triathlon en afgelopen jaar winnaar van de Arena Games in Rotterdam en Londen.

In principe zijn de world championship series in 2022 een verderzetting van de Arena Games, het nieuwe concept van Super League Triathlon. SLT heeft natuurlijk al ervaring met het organiseren van eSports-toernooien: in 2019 werd in Rotterdam gezwommen in een zwembad en gefietst en gelopen op zwift en dit jaar gebeurde dat opnieuw in Rotterdam, maar ook in London. De komende jaren zal dit fenomeen waarschijnlijk alleen maar groeien getuige de nieuwe samenwerking tussen SLT en World Triathlon, waarbij er zelfs direct ingezet wordt op een WK eSports.

Dromen van olympische discipline

Deze indoor races zullen gebundeld worden onder de titel ‘Arena Games Triathlon’ en moeten ‘de volgende stap in de groei van het innovatieve concept van eSports binnen de triathlonwereld’ zijn, waarbij aan het eind van het seizoen de wereldkampioenen gekroond worden.

Michael D’hulst, de man achter SLT, verklaart: “We nemen samen met World Triathlon de volgende stap in iets dat al een grote leercurve had. In deze samenwerking is ‘de sky the limit’. Dit zou zomaar eens de volgende olympische discipline kunnen worden.”

Uit welke wedstrijden de indoor series zal bestaan, wordt op korte termijn aangekondigd. In 2022 zal er sowieso een wereldkampioen gekroond worden.

Werk aan de winkel is er sowieso, want bij alle voorgaande wedstrijden werd de race hier en daar ontsierd door falende technologie, zoals bijvoorbeeld niet functionerende hardloopbanden.