Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Zo overleef je de Hel van Kasterlee: tips & trics van 8-voudig winnaar Seppe Odeyn
Seppe Odeyn op de info-avond over de Hel van Kasterlee (foto: 3athlon.be)
Multisports

Zo overleef je de Hel van Kasterlee: tips & trics van 8-voudig winnaar Seppe Odeyn

Wereldkampioen duatlon Seppe Odeyn, achtvoudig winnaar van de Hel van Kasterlee, was dinsdagavond te gast in De Pit in Kasterlee voor een info-avond met tips & trics over hoe je de zwaarste winterduatlon ter wereld kan overleven. Seppe had het uitgebreid over hoe hij zich voorbereidt op de Hel, want een goeie planning is de helft van het succes, en over hoe hij de wedstrijd beleeft. Hij had alvast een heel goeie tip voor de deelnemers voor de 15 en 30 km lopen. “De eerste kilometer is in dalende lijn, pas daarvoor op want dan riskeer je te snel te gaan. En bij het ingaan van je laatste ronde besef je na die eerste snelle kilometer pas dat je er nog altijd 14 te gaan hebt…”

Een 50-tal atleten verzamelden dinsdag, allemaal na vertoon van een Covid Safe Ticket, om uit de eerste hand van achtvoudig winnaar Seppe Odeyn te horen hoe hij zijn jaarlijkse deelname aanpakt. Seppe had een hoop tips over kledij, maar ook over voeding en materiaal. Een goeie planning maken is al een stevige start en hij raadde ook iedereen aan om op voorhand te testen wat jou goed ligt, zowel qua kleding als qua voeding. “Bij mijn eerste deelname probeerde ik rijsttaartjes, maar de combinatie rijsttaartjes met modder was geen succes,” lachte Seppe. 3athlon.be bracht op zijn Facebook-pagina een live video van het event, dat ook vlot gevolgd werd. Hieronder kan je de opnames terugzien:

Deel 1: tips & trics over voeding, kledij, materiaal en begeleiders

Deel 2: Organisator Ben Van De Water over de Hel van Kasterlee