Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pieter Ooms en Debbie Sanders winnen modderige editie van Damse Duivelshond
Simon Van Roy in een modderige editie van de Damse Duivelshond (foto: Birgit Wauters RR)
Multisports

Pieter Ooms en Debbie Sanders winnen modderige editie van Damse Duivelshond

Terwijl het tot maandag bang afwachten wordt of de Hel van Kasterlee kan doorgaan, mocht zaterdag de Damse Duivelshond, één van de Belgische long distance cross duatlons, wel gewoon plaatsvinden en wie er was, zal het geweten hebben. Helaas waren dat er niet heel veel. Meer dan de helft van de aangemelde deelnemers kwam niet opdagen. Het parcours lag er zwaar en modderig bij en dat maakte er een zware editie van. Op de lange afstand stond er 10 km lopen, 60 km mountainbiken en 10 km lopen op het programma. Pieter Ooms won na een spannende strijd met onder andere de verrassende Jonas Degroote. Debbie Sanders pakte de zege na een indrukwekkende solo en chickte heel wat mannen.

In de eerste 10 km lopen kregen we een kopgroepje van 5 duatleten, met Jonas Degroote, Bernd Van Snick, Steven De Wulf, Pieter Ooms en triatleet Dennis Dieussaert. Van die koplopers probeerden Ooms en Degroote het verschil te maken in het mountainbiken, maar vanuit de achtergrond kwamen onder andere Bart Van Looveren en Alexander Chamon terug. Zo bleef het lang spannend, maar in de laatste 10 km lopen werd snel duidelijk dat Pieter Ooms de beste loopbenen had. Pieter zou in normale omstandigheden één van de outsiders voor de Hel van Kasterlee worden. Hij pakte een knappe zege in Damme in 3u30’48. Jonas Degroote hiel een paar sterke namen achter zich en werd verrassend tweede op 37 seconden. Bart Van Looveren werd derde in 3u31’44.

Debbie Sanders chickt heel wat mannen

Debbie Sanders op weg naar de winst in de Damse Duivelshond (foto: Birgit Wauters RR)

Debbie Sanders heeft er al een sterk seizoen opzitten en zette in Damme de kers op de goedgevulde taart met een indrukwekkende solo. Het kon natuurlijk niet anders dan een one woman show worden, want Debbie Sanders was de enige van een zestaal aangemelde vrouwen die daadwerkelijk aan de start stond. Debbie liet zich daardoor niet uit haar lood slaan en slaagde er in om nog heel wat mannen te kloppen. Met een 31ste plaats overall deed ze het meer dan behoorlijk. Ze won in 4u09’11 en chickte dus heel wat mannen.

Uitslag Damse Duivelshond cross duatlon lange afstand 2021

Op de korte afstand klopte Vic Vandendaele de Belgische U23-kampioen Simon Pauwels met slechts 7 seconden. Robby De Rycke werd derde. Bij de vrouwen ging de overwinning naar Emelie Butseraen voor Lien Lanssens en Gwendolyn De Deyne.

Uitslag Damse Duivelshond cross duatlon korte afstand 2021