Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Maandag crisis-overleg met gemeente of en hoe de Hel van Kasterlee kan doorgaan
De start van de Hel van Kasterlee 2019 (foto: 3athlon.be)
Multisports

Maandag crisis-overleg met gemeente of en hoe de Hel van Kasterlee kan doorgaan

Kan de Hel van Kasterlee op zondag 19 december doorgaan en indien dat het geval is, in welke vorm en met welke maatregelen? Dat is de vraag die maandagavond op tafel komt tijdens het crisis-overleg met de gemeente Kasterlee. Met de verstrengde maatregelen die het overlegcomité vrijdagmiddag aankondigde, lijkt het sowieso uitgesloten dat we een normale editie van de Hel van Kasterlee krijgen, met publiek en heel veel sfeer in de Kastelse sporthal. Organisator Ben Van De Water vraagt ondertussen om de beslissing van de gemeente maandagavond af te wachten.

Wij spraken Ben Van De Water vrijdagmiddag, vlak nadat hij contact had gehad met de gemeente. “Ik kan op dit moment alleen zeggen dat er maandagavond crisis-overleg is met de gemeente Kasterlee,” vertelt Ben. “De corona-cijfers in Kasterlee zijn erg hoog, ook vergeleken met de rest van het land. Tot die tijd onderzoeken wij alle mogelijke pistes om te zien wat we wel kunnen doen. Maar alles hangt af van maandag. De burgemeester heeft me wel beloofd dat we maandagavond meteen een definitieve beslissing krijgen en we dus dan horen of het wel of niet kan.”

“Heeft geen zin om ons nu te contacteren, we wachten ook tot maandag”

Sinds vrijdagmiddag worden Ben Van De Water en zijn organisatieteam overstelpt door berichtjes en telefoontjes. De beslissing dat sporten binnen wel kan, maar dan zonder publiek, brengt de organisatie in nauwe schoentjes. De inkomsten uit de catering in de sporthal maken een stevig onderdeel uit van het budget van de organisatie. Bovendien is er ook nog de interpretatie van wat er precies met publiek bedoeld wordt. Want als er per atleet 1 of 2 begeleiders mee komen, dan praten we nog over ruim duizend aanwezigen en dat in een gemeente waar de besmettingscijfers tot de hoogste van het land behoren.

Ben Van De Water vraagt zelf om geduld te hebben tot maandag. “Het heeft nu geen zin om ons berichtjes te sturen en te bellen. Wij wachten ook af tot maandag om te zien wat we kunnen doen, bekijken ondertussen alle plannen en mogelijke alternatieven. Wij hebben er al een hoop werk ingestoken, kosten gemaakt, de finisher t-shirts zijn besteld… Het enige wat we nu kunnen doen is hopen dat we maandagavond tot een oplossing komen en duimen dat de huidige corona-situatie snel verandert,” aldus Ben.

Wij houden je uiteraard op de hoogte maandag van de beslissing van de gemeente Kasterlee.