Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Gemeente geeft groen licht: Hel van Kasterlee mag, in aangepaste vorm, doorgaan
Seppe Odeyn won in 2019 zijn 8ste Hel van Kasterlee (foto: 3athlon.be/Jim De Sitter)
Multisports

Gemeente geeft groen licht: Hel van Kasterlee mag, in aangepaste vorm, doorgaan

Goed nieuws na het crisis-overleg met de gemeente Kasterlee, want er is maandagnamiddag dan toch groen licht gegeven om de Hel van Kasterlee, de zwaarste winterduatlon ter wereld, te laten doorgaan op zondag 19 december 2021. Het zal helaas geen Hel-editie worden met een finish zoals gewoonlijk tussen honderden uitgelaten supporters in de sporthal. De gemeente Kasterlee heeft strikte voorwaarden opgelegd aan de organisatie. De finish ligt nog wel binnen in de sporthal, maar publiek wordt niet toegelaten binnen in de zaal en er wordt zowel binnen als buiten geen catering voorzien.

Door de hoge besmettingscijfers in de gemeente Kasterlee en door het feit dat cross-duatlon wel een buitensport is, maar het iconische aan de Hel van Kasterlee juist die finish is over de rode loper naar het podium van een volgepakte sporthal, was het niet evident om een oplossing te vinden. Maandag gaf de gemeente na een crisis-overleg dan toch groen licht om de wedstrijd door te laten gaan op 19 december, onder strikte voorwaarden.

In de sporthal zullen alleen atleten, begeleiders en medewerkers toegelaten worden. Er wordt binnen, maar ook buiten rond de sporthal en op het parcours, geen catering voorzien. Niet alleen de atleten maar ook de begeleiders van een atleet zullen gecontroleerd worden op het Covid Safe Ticket of zullen een negatieve PCR-test moeten voorleggen. Atleten die finishen, krijgen op het podium meteen hun medaille en finisher t-shirt en moeten daarna de zaal verlaten.

Het publiek zal geen toegang krijgen tot de sporthal en de aankomstzone en er wordt ook met klem gevraagd aan de supporters om zich zoveel mogelijk over het parcours te verspreiden. Voor de Hel van Kasterlee zijn ruim 450 duatleten ingeschreven. Achtvoudig winnaar Seppe Odeyn en zijn collega’s krijgen dus toch een wedstrijd, al is het met een wat minder iconische finish dan in de 18 voorgaande edities.