Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Alweer Kristian Blummenfelt: Noorse triatleet klopt Magnus Ditlev in Clash Daytona
Kristian Blummenfelt wint de Clash Daytona triatlon (foto: 3athlon.nl)
Nieuws

Alweer Kristian Blummenfelt: Noorse triatleet klopt Magnus Ditlev in Clash Daytona

Olympisch kampioen triatlon Kristian Blummenfelt heeft twee weken na zijn nieuw Ironman wereldrecord van 7u21 nu ook de prestigieuze Clash Daytona long distance triatlon gewonnen. Vorig jaar, onder de noemer Challenge Daytona, was het nog The Championship en ook dit jaar lokte de prijzenpot van 100.000 dollar een topveld naar het iconische race-circuit. Het zag er lang naar uit dat een sterk fietsnummer de zege zou opleveren voor Magnus Ditlev, maar in alweer een bizar snel loopnummer zette Blummenfelt orde op zaken en pakte opnieuw een knappe overwinning.

Blummenfelt zat na de 1900 meter zwemmen, in een niet heel snelle 24’36 voor leider Ben Kanute, meteen mee voorin, maar op de fiets slaagde hij er deze keer niet in om vooraan mee aan te pikken bij een ontketende Magnus Ditlev. De Deen was op 36 seconden als 10de in de wissel binnengekomen, maar na 20 km fietsen had hij de koppositie al stevig in handen.

Na 80 km fietsen wisselde Ditlev als leider met 2’25 voorsprong op Blummenfelt en Belgische Amerikaan Rudy Von Berg, met Ben Kanute daar iets achter als vierde. In de afsluitende 18 km lopen op het race-circuit hield Ditlev in eerste instantie redelijk stand, al maakte de Noor al 40 seconden goed in de eerste 5 km. Met nog acht kilometer te gaan bedroeg het verschil nauwelijks nog 15 seconden. Na 11 km was het zo ver. Blummenfelt ging op en over Ditlev en liep verder onbedreigd naar een nieuwe overwinning in 3u08’31. Magnus Ditlev hield zijn tweede plaats vast en pakte zilver op 1’37. Rudy Von Berg besloot een sterke wedstrijd met een knappe derde plaats.

Jackie Herring pakt winst in slotfase

Bij de vrouwen leek Lucy Hall op weg naar de zege, maar ook hier zat het venijn in de staart bij het lopen. Jackie Hering moest lang achtervolgen op een sterke Lucy Hall. De Britse pakte na een snel zwemnummer uit met een mooi nummer op de fiets waarbij ze landgenote India Lee op meer dan drie minuten zette. Rachel McBride volgde op 4’46 en Jackie Hering volgde op meer dan vijf minuten. In de 18 km lopen begon Hering aan een inhaalrace. Die bracht haar halverwege het looponderdeel op 2’40 van Hall. Kilometer na kilometer kwam Hering dichterbij en in de slotfase ging de Amerikaanse op en over de Britse. Jackie Hering won de Clash Daytona in 3u32’50. Lucy Hall werd op een halve minuut tweede en de Franse Marjoleine Pierre verraste met een derde plaats in een spannende spurt tegen Jodie Stimpson.