Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jelle Geens meteen derde bij eerste 70.3 Ironman triatlon, Lionel Sanders wint Indian Wells
Jelle Geens 3de in zijn eerste 70.3 Ironman (foto: Instagram Jelle Geens RR)
Nieuws

Jelle Geens meteen derde bij eerste 70.3 Ironman triatlon, Lionel Sanders wint Indian Wells

De Belgische triatleet Jelle Geens heeft zijn debuut op de lange afstand niet gemist want zondag werd hij knap derde op de 70.3 Ironman van Indian Wells, zijn eerste halve triatlon uit zijn nog jonge carriere. Jelle was samen met Lionel Sanders en Vincent Luis één van de snelste lopers in California, maar in tegenstelling tot de Canadees en de Fransman verloor Jelle vooral in het fietsen wat tijd door een penalty van 5 minuten. Uiteindelijk kwam hij nog sterk terug en liep hij naar de derde plaats met een halve marathon in 1u08’18. De winst ging naar een sterke Lionel Sanders die het haalde voor Vincent Luis en Jelle Geens.

In de 1900 meter zwemmen was het zoals verwacht Vincent Luis die aan de leiding ging. De meervoudige wereldkampioen olympische triatlon was in Indian Wells ook aan zijn allereerste halve triatlon toe, al proefde hij vorig jaar al een keer van het langere werk in The Championship in Daytona. Vincent Luis kwam na 22’09 als eerste bij T1, met 53 seconden op Andy Potts en 59 op Jelle Geens die als derde mocht wisselen. Lionel Sanders verloor 2’52 en kwam pas als 22ste uit het water.

Geens loopt halve marathon in 1u08

Jelle Geens aan de finish van de 70.3 Ironman Indian Wells (foto: Instagram Jelle Geens RR)

Tijdens de 90 km fietsen slaagde Sanders er in om aan te sluiten bij een sterke Vincent Luis. Het Canadees-Franse duo pakte een minuut voorsprong op Thor Bendix Madsen. Chris Leiferman volgde als vierde op 1’03 en Andy Potts wisselde als vijfde op 1’49. Jelle Geens volgde als zesde op 5’19 van de twee leiders, inclusief een penalty van 5 minuten, volgens Jelle een onterechte penalty. In de halve marathon liet Lionel Sanders er geen twijfel over bestaan. Met een tijd van 1u09’19 liep hij naar zijn derde overwinning in de 70.3 Ironman Indian Wells. Vincent Luis hield stand op de tweede plaats en pakte het zilver op 2’48.

Jelle Geens was de enige die sneller liep dan Lionel Sanders. Daardoor raapte hij één voor één de triatleten voor hem op. Na 15 km ging hij ook voorbij aan Leiferman en lag een podiumplaats binnen handbereik. Jelle bleef sterk lopen, finishte zijn halve marathon in een indrukwekkende 1u08’19 en kwam daarmee als derde over de finish in zijn allereerste 70.3 Ironman in 3u27’37, op 4’25 van Sanders. Een knap debuut voor Jelle, die zonder penalties de komende jaren zeker kan gaan meespelen voor de overwinning binnen het 70.3 Ironman of Challenge circuit.