Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wouter Wuilmus wint winterduatlon Wuustwezel, Caren Commissaris klopt Birgit Massagé
Wouter Wuilmus wordt aan de finish in Wuustwezel opgewacht door zijn grootste supporter (foto; Facebook Wouter Wuilmus RR)
Multisports

Wouter Wuilmus wint winterduatlon Wuustwezel, Caren Commissaris klopt Birgit Massagé

Wouter Wuilmus zal zich zijn last-minute inschrijving niet beklaagd hebben, want hij pakte zondag uit met een sterke prestatie en won de cross-duatlon van Wuustwezel. Voor Wuilmus was het een laatste test voor de Hel van Kasterlee. Hij vocht in Wuustwezel een mooi duel uit met nog twee outsiders voor die Hel van Kasterlee op 19 december: Jan De Henau en Bart Van Looveren. Bij de vrouwen won Caren Commissaris na een sterk nummer op de mountainbike.

Birgit Massagé en Caren Commissaris maakten er een mooie strijd van bij de dames. In de eerste run van 4 km ging Birgit samen met Debby Gabriëls aan de leiding. Caren Commissaris wisselde dik anderhalve minuut later, maar begon dan aan een indrukwekkende mountainbikeproef. Tijdens de 21 km mountainbiken ging ze op en over Massagé. Aan de tweede wissel bedroeg het verschil tussen Caren en Birgit, als voormalig veldrijdster en als triatlete toch een sterke fietster, al ruim anderhalve minuut. In de laatste 2 km lopen kwam Massagé nog wel een heel stuk dichterbij Commissaris, maar de Kalmthoutse hield de leidersplaats vast en won in 1u37’34. Birgit Massagé werd tweede op 28 seconden. Debby Gabriëls pakte in 1u45’53 de derde plaats.

Bij de mannen ging het duo Dries Aernouts-Rik Meysen vanaf de start aan de leiding en zij zouden de leidersplaats niet meer afstaan. Bij de individuele atleten pakte Wouter Wuilmus de kopstart. Na 4 km lopen wisselde hij met een handvol seconden voorsprong op Pieter Van Dyck. Bart Van Looveren en Jan De Henau verloren meer dan twintig seconden, maar de twee streekgenoten kwamen op de fiets terug en zo kregen we tijdens de 21 km MTB-en een kopgroepje van drie. Wuilmus, De Henau en Van Looveren bleven samen en maakten zich op voor een spannende 2 km lopen. Daarin was Wouter Wuilmus de snelste. Hij won in 1u20’50 met 21 seconden voorsprong op Bart Van Looveren. 15 seconden later pakte Jan De Henau de derde plaats. Zowel Wuilmus als Van Looveren en De Henau komen elkaar terug tegen in de Hel van Kasterlee op 19 december.

Uitslag crossduatlon Wuustwezel 2021