Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Quinten Dewaele snelste in winderige en koude cross duatlon De Panne – video
Multisports

Quinten Dewaele snelste in winderige en koude cross duatlon De Panne – video

De jonge Brugse triatleet Quinten Dewaele heeft afgelopen weekend voor een verrassing gezorgd door Belgisch kampioen cross triatlon Mathias Cloostermans te kloppen in de nieuwe cross duatlon van De Panne. De tweede manche van de nieuwe Cross Duatlon Series 2021-2022 werd gekenmerkt door heel wat wind en frisse temperaturen. Met 6 km lopen, maar liefst 40 km mountainbiken en nog eens 12 km lopen, werd het een pittige cross-duatlon. Dat verklaarde mogelijk ook, samen met de corona-omstandigheden, waarom slechts 31 atleten aan de start verschenen. Bekijk hieronder de video van een heroische wedstrijd.

Dat Quinten Dewaele als triatleet snel kan lopen, heeft hij al een paar keer bewezen, onder andere in de Triatlon van Vlaanderen. Maar dat hij ook op de mountainbike hetzelfde tempo als Mathias Cloostermans zou aanhouden, was toch een verrassing. In de tweede run werd het verschil nog groter waardoor Dewaele overtuigend won in 2u36’08 met net geen vier minuten voorsprong op Cloostermans. Alexander Chamon werd knap derde. Bij de vrouwen haalde Lisa Isebaert het met een halve minuut voorsprong op Margot Vanpachtenbeke.

Bekijk de video op de Facebookpagina van Triatlon Vlaanderen

Uitslag Cross Duatlon De Panne 2021