Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
PTO krijgt wind van voor na schrappen Blummenfelt uit lijst met snelste tijden
Nieuws

PTO krijgt wind van voor na schrappen Blummenfelt uit lijst met snelste tijden

De afgelopen dagen is er op social media veel kritiek gekomen op PTO, de Professional Triathletes Organisation, die de wind van voor krijgt nadat ze het door Ironman wel erkende 7u21 wereldrecord van Kristian Blummenfelt alsnog uit de lijst met snelste tijden schrapten. Vooral het feit dat de 7u27 van Jan Frodeno, gevestigd tijdens de Tri Battle Royal in kunstmatige omstandigheden, wel als snelste tijd geldt, zet kwaad bloed bij veel triatleten en triatlonfans. Kristian Blummenfelt profiteerde in Cozumel effectief van gunstige weersomstandigheden en van de sterke stroming om zijn 7u21’12 neer te zetten. Dat neemt niet weg dat het een topprestatie was, die de meerderheid van onze lezers ook als wereldrecord beschouwen.

Tri Battle Royal wel, Ironman Cozumel niet

https://www.instagram.com/p/CXZGYoPo0zo/

De keuze om Blummenfelt’s tijd niet mee te nemen is op zich geen verwonderlijke, want het zwemonderdeel werd afgelegd in de zee met 3.8 kilometer lang stroming in de rug. Blummenfelt had dan ook slechts 39 minuten nodig voor zijn zwemonderdeel. Anderzijds is het schrappen van zijn tijd wél opvallend, want de PTO telt de Tri Battle Royal wel mee. Jan Frodeno zette onder ideale omstandigheden een 7u27’53 neer in een afgesloten wedstrijd, met uitgezonderd Frodeno en Sanders geen andere atleten. Bovendien werd de ideale zwemlijn aangegeven, waren er speciale ramps waardoor er geen lastige bochten in het parcours zaten en er waren auto’s én publiek die voeding en drinken aan mochten geven.

De snelste tijden ooit op de website van de PTO

Eerder postte de PTO overigens wel nog dat Blummenfelt een nieuw wereldrecord had gezet, maar in de nieuwe lijst op de website van de PTO is de 7u21’12 van de olympische kampioen geschrapt en staat Jan Frodeno opnieuw bovenaan. Eerder hielden wij een poll op 3athlon.be en op onze Instagram pagina en daaruit bleek al dat de meerderheid van onze lezers de prestatie van Blummenfelt wereldrecord-waardig vond.