Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Een echte sprinttriatlon doen in de winter? Het kan bij Optimize in Kalmthout
De Optimize Indoor Triatlon start met 500 meter zwemmen in de Endless Pool (foto: Optimize/Thomas Vandriessche)
Extra

Een echte sprinttriatlon doen in de winter? Het kan bij Optimize in Kalmthout

Voor de Belgische triatleten is het niet evident om in de winterperiode wat wedstrijdritme op te doen, tenzij je voor een exotische triatlon in het buitenland kiest of voor een cross-duatlon of run&bike in eigen land, maar dankzij Optimize Bike & Tri kan je voortaan ook in Kalmthout terecht voor een echte sprint-triatlon in de wintermaanden. Sinds 1 december en tot en met dinsdag 1 maart 2022 kan je in de Optimize Bike & Tri winkel in Kalmthout terecht voor de Optimize Indoor Triatlon met aaneengesloten 500 meter zwemmen, 19 kilometer fietsen en 4 km lopen. Er wordt een klassement opgemaakt en dinsdag 1 maart 2022 kennen we de winnaar van de allereerste Optimize Indoor Triatlon. Ook 3athlon.be zal een poging wagen, waarvan je hier binnenkort een uitgebreid verslag krijgt.

500 m zwemmen, 19 km fietsen en 4 km lopen

Van woensdag 1 december 2021  tot en met dinsdag 1 maart 2022 biedt Optimize je een hele winter lang de mogelijkheid om in de winkel in Kalmthout volledig gratis een indoor triatlon af te werken. Het zwemmen vindt plaats in de door Optimize-partner Gervi geplaatste Endless Pool over een afstand van 500 meter. Vervolgens wordt er met de eigen fiets op een Wahoo Kickr Smart trainer een vastgelegd parcours op Zwift van 19 kilometer afgewerkt, om af te sluiten met 4 kilometer lopen op de Skillrun-loopband van Technogym . Er wordt een klassement opgemaakt op basis van de totaaltijd, maar ook klassementen van de aparte onderdelen. 

Om drukte te vermijden en een soepel verloop van de wedstrijd te garanderen wordt er met tijdsloten gewerkt, waarbij slechts 1 atleet per tijdslot de triatlon mag afwerken. Indien je dus een poging wil ondernemen, vraagt Optimize om via e- mail een tijdslot te reserveren. Optimize Bike & Tri voorziet ook mooie prijzen voor de overall winnaars, de winnaars per onderdeel en de age group winnaars. Je krijgt overigens 3 minuten wisseltijd in T1 en 1 minuut in T2 cadeau.

Reglement Optimize Indoor Triatlon:

 • De triatlon wordt aan 1 stuk afgewerkt. Naar veiligheid toe en om valpartijen te vermijden, krijgt de atleet in T1 (tussen zwemmen en fietsen) 3 minuten gratis wisseltijd en in T2 (tussen fietsen en lopen) 1 minuut gratis wisseltijd. Wordt er in T1 langer dan 3 minuten gewisseld (en in T2 langer dan 1 minuut), wordt die extra wisseltijd wel aangerekend.
 • De watertemperatuur bedraagt 27.5°C. Wetsuits zijn dus niet toegelaten.
 • Prijzen zijn voorzien voor snelste man overall, snelste vrouw overall, snelste in leeftijdscategorie (gelijk aan age-group IRONMAN), snelste zwemtijd, snelste fietstijd en snelste looptijd. 
  • Snelste tijd overall mannen/vrouwen: Orca 3.8 ter waarde van € 549
  • Snelste zwemtijd mannen/vrouwen: Orca zwempakket
  • Snelste fietstijd mannen/vrouwen: Uvex helm
  • Snelste looptijd mannen/vrouwen: On-loopschoenen
  • Winnaars agegroup: cadeaubon van € 25
 • Om in aanmerking te komen voor de snelste tijd op een onderdeel, moet de volledige triatlon afgewerkt worden.
 • Er wordt ook een klassement per club bijgehouden dat door de club zelf opgevraagd kan worden. 
 • In de uitslag worden er dus 4 tijden genoteerd:
  • Totaal tijd
  • Zwemtijd
  • Fietstijd
  • Looptijd
 • Het zwemmen vindt plaats in een Endless Pool met tegenstroom. Indien de atleet uitwijkt van die tegenstroom (te veel naar de zijkant of te veel achteraan het zwembad) zal er een tijdstraf van 15sec toegekend worden. 
 • Meerdere deelnames/pogingen zijn uiteraard toegestaan

20% korting in webshop

Alle verdere informatie vind je op de website van Optimize Bike & Tri. En vergeet niet dat je in de webshop van Optimize altijd kan genieten van de 20% 3athlon.be korting: