Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
American Open, Canadian Open en Collins Cup eerste triatlons van nieuwe PTO Tour
Lucy Charles voor Team Europe in de Collins Cup (foto: PTO)
Nieuws

American Open, Canadian Open en Collins Cup eerste triatlons van nieuwe PTO Tour

In 2022 start de Professional Triathletes Organisation (PTO) met een nieuw circuit met 4 continentale races en als hoogtepunt de Collins Cup, onder de noemer PTO Tour, naar analogie met de PTA Tour in de golfsport of de Grand Slams in het tennis. Deze week kondigde de PTO alvast de Canadian Open aan in juli 2022, de Collins Cup in Samorin in augustus en de American Open in september. Daar moeten nog een European en Asian Open bijkomen. Het is de volgende stap in de verdere professionalisering van de triatlonsport, met een prijzenpot van maar liefst 5,5 miljoen dollar.

Het programma opent met de PTO Canadian Open – goed voor een prijzenpot van één miljoen dollar – in Edmonton op 23 en 24 juli 2022. De Collins Cup in Slowakije vindt plaats op 20 en 21 augustus 2022 (1,5 miljoen dollar prijzengeld). De PTO US Open vindt plaats op 17 en 18 september 2022 Dallas, Texas voor een prijzenpot van één miljoen dollar. In 2023 zal de PTO nog twee ‘open’ evenementen toevoegen aan het programma: één in Europa en één in Azië. Al deze evenementen zullen te volgen zijn via een live televisie broadcast.

Daarnaast zal tijdens de Herbalife 24 Los Angeles Triathlon op 15 mei 2022 ook een PTO Pro AM race georganiseerd worden, waarbij de pro’s in teamverband racen met Age Groupers.

Atleten zullen tijdens deze wedstrijden geen standaard Middle Distance racen, maar battlen over een afstand van 2000 meter zwemmen, 80 kilometer fietsen en achttien kilometer lopen. De nieuwe PTO Tour zal ook wedstrijden organiseren voor Age Groupers. Zij kunnen over dezelfde afstanden racen als de pro atleten en daarbij ook nog kiezen voor een Sprint Distance. De inschrijving opent op 25 januari 2022.

“We vinden het geweldig om ons race aanbod in 2022 uit te breiden naar drie wedstrijden met daarbij het plan om in 2023 een volledige ‘world tour’ aan te bieden”, aldus PTO CEO Sam Renouf.

“Het is geweldig om de PTO Tour tot stand te zien komen”, reageert tweevoudig Olympisch kampioen Alistair Brownlee. “Ik vind het gaaf dat triatlon nieuwe en bestaande fans zal entertainen. Het is een fantastische kans voor pro triatleten om hun profiel te versterken via het wereldwijde televisiebereik dat ze zullen krijgen en een mooie kans om serieus prijzengeld te verdienen. De PTO laat zien dat door pro triatleten samen te laten werken en gezamenlijk interesse te hebben in de Tour dat je de sport kan laten blijven groeien en een nieuw publiek kunt bereiken.”