Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatleet Marten Van Riel haalt net geen 200 kilometer van zonsopgang tot zonsondergang
Marten Van Riel bij de start van zijn 'Dusk till Dawn' avontuur (foto: Red Bull RR)
Nieuws

Triatleet Marten Van Riel haalt net geen 200 kilometer van zonsopgang tot zonsondergang

De Belgische toptriatleet Marten Van Riel heeft dinsdag 21 december optimaal gebruik gemaakt van de kortste dag van het jaar door van zonsopgang tot zonsondergang bijna 200 kilometer te fietsen door België. Zijn volgers op Instagram konden een gok wagen op de totale afstand die Marten zou afleggen van ‘dusk till dawn’ met als prijs een olympisch triatlonpakketje. Uiteindelijk eindigde de tocht noodgedwongen na 193 kilometer door een lekke band terwijl de avond al begon te vallen. Onderweg kreeg Marten het gezelschap van een paar andere topsporters zoals Felix Denayer en Jens Schuermans.

https://www.instagram.com/p/CXvRwlOttaN/

Dinsdag 21 december was de kortste dag van het jaar. Om 8u40 ’s ochtends begon Marten aan zijn uitdaging. Op zijn Instagram Stories maar ook op die van Red Bull Belgium kon je de winterse tocht van de triatleet uit Loenhout volgen. Zijn eerste metgezel was gouden hockeyer Felix Denayer. Nadien kreeg Keep It Riel onder andere het gezelschap van olympisch mountainbiker Jens Schuermans. Ook wereldkampioen Gran Fondo Maxim Pirard fietste een tijd mee met Marten.

Lekke band en einde verhaal na 193 km

Marten Van Riel in zijn bekende pose in het HQ van Red Bull, met de F1-wagen van Verstappen in de achtergrond (foto: Red Bull RR)

In de slotfase sloten ook triatleten Louis Talpe en Frederik Van Lierde mee aan. Het gezelschap maakte na 170 km een tussenstop bij het hoofdkwartier van Red Bull Belgium. Daar mochten ze poseren bij de F1-wagen van Max Verstappen. Helaas moest Marten die bolide laten staan en moest hij de rest van deze korte dag verder op de fiets. Uiteindelijk strandde de vice-wereldkampioen triatlon op 193 km na een lekke band. “We zijn gestrand door een lekke band,” vertelt Marten. “De dag eindigt zo een beetje vroeger dan gehoopt. Ik had gehoopt om minstens 200 km te halen, maar het zijn er uiteindelijk 193 geworden. Maar het was toch een geweldige ervaring en het was leuk om nieuwe mensen te leren kennen en met hen samen te fietsen. Het was geweldig,” aldus Marten.

https://www.instagram.com/p/CXvMBQks2eG/

Wie uiteindelijk qua inschatting het dichtst bij de 193 km kwam, zal Marten nog bekendmaken. Het valt wel op dat Stenn Goetstouwers in zijn reactie op Marten’s aankondiging hieronder er wel erg dichtbij zat. Hij voorspelde net boven de 200 km inclusief 2 platte banden 😀

https://www.instagram.com/p/CXrS4w3Ld88/