Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Gustav Iden en Lucy Charles sluiten 2021 af op 1 in PTO world ranking, Bart Aernouts beste Belg
Bart Aernouts is klaar voor het WK Ironman in St-George (foto: Just Jean)
Nieuws

Gustav Iden en Lucy Charles sluiten 2021 af op 1 in PTO world ranking, Bart Aernouts beste Belg

De PTO, de Professional Triathletes Organisation, heeft deze week de World Ranking afgesloten, het klassement waarin de triatleten beloond worden voor hun drie beste prestaties van 2021. De World Bonus van 100.000 dollar is voor de Noor Gustav Iden en de Britse Lucy Charles, die de PTO World Ranking aanvoeren. Iden scoorde beduidend meer punten dan Jan Frodeno, wiens 7u27 in de Tri Battle Royal geen punten opleverde. Lucy Charles haalde het nipt voor Daniela Ryf. Beste Belg in de World Ranking is Bart Aernouts met een 24ste plaats.

Voor de nummer 1 plaats bij de vrouwen werd het een nek-aan-nek race tussen Daniela Ryf en Lucy Charles-Barclay. De Britse maakte uiteindelijk het verschil met haar topprestatie in het WK 70.3 Ironman. Ze gaat Daniela Ryf vooraf met 0,58 punten. Laura Philipp staat op plaats 3. Wat de Belgische vrouwen betreft, moeten we voortaan wat langer zoeken in de top-100 naar landgenotes. Katrien Verstuyft deed nauwelijks internationale races en zakte uit die top-100 terug naar een 116de plaats. En dus is Alexandra Tondeur de enige Belgische die overblijft in de top-100. Zij had een jaar met ups en downs en sluit 2021 af met een 81ste plaats op de World Ranking.

Bart Aernouts op 24 in World Ranking

Bij de mannen deed de afgelasting van de Ironman California uiteindelijk Jan Frodeno de das om. De Duitser realiseerde gemiddeld 102,82 punten, bijna twee volle punten meer dan Lionel Sanders. Maar met 109,62 punten gaat de World Bonus naar de Noor Gustav Iden, die opnieuw 70.3 Ironman wereldkampioen werd. Bart Aernouts is de hoogst gerangschikte Belgische triatleet in de PTO World Ranking. Bart sluit een sterk jaar af met 86,52 punten, goed voor een 24ste plaats. In de top-100 vinden we nog maar 1 andere Belg terug. Emmanuel Lejeune haalde de 99ste plaats. Het seizoen 2021 was er eentje om snel te vergeten voor Pieter Heemeryck en dat weerspiegelde zich ook in de ranking. Pieter zakte naar plaats 115. Stenn Goetstouwers (140), Christophe De Keyser (157) en Kenneth Vandendriessche (162) staan ook nog in de top-200.

PTO World Ranking