Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Directeur Nederlandse Triatlon Bond stapt dan toch op na wanpraktijken in NTC
NTB-directeur Rembert Groenman (foto: Archief NTB RR)
Nieuws

Directeur Nederlandse Triatlon Bond stapt dan toch op na wanpraktijken in NTC

Rembert Groenman, de directeur van de NTB, de Nederlandse Triatlon Bond, heeft dan toch zijn ontslag aangekondigd na alle polemiek in de Nederlandse triatlonsport rond de grensoverschrijdende praktijken in en rond het Nationaal Training Centrum. De positie van NTB-directeur Rembert Groenman werd na alle commotie rondom de NTB en het NTC met de dag een beetje meer onhoudbaar en die conclusie heeft hij nu zelf, onder andere na gesprekken met het interim-bestuur dat sinds 23 november aangesteld is, ook getrokken. Per direct trekt hij zijn handen af van het NTB-directiemodel. Tot 1 februari richt Groenman zich nog op de breedtesport, waarna hij zijn taken volledig zal neerleggen en vertrekt. Op diezelfde dag zal ook Technisch Directeur Adrie Berk definitief vertrekken. Het tijdelijke bestuur is al dicht bij het aanstellen van een nieuwe Technisch Directeur.

Onze collega’s van 3athlon.nl brachten eerder dit jaar de bal aan het rollen met getuigenissen van triatleten over angstcultuur, wanbeleid en pesterijen bij het NTC, het nationale trainingscentrum van de Nederlandse triatlonsport waar jonge triatleten opgeleid werden om het tot topsporter te schoppen. Veel atleten haakten voortijdig af, kregen te kampen met blessures, gewichtsproblemen of waren zowel mentaal als fysiek op. De Nederlandse Triatlon Bond hield zich lang op de vlakte, tot ook de nationale pers op de grensoverschrijdende praktijken sprong. Na een intern onderzoek stapte eerst het volledige bestuur op. Ook technisch directeur Adrie Berk nam ontslag en nu volgt uiteindelijk ook directeur Rembert Groenman.

Op 3athlon.nl lees je het hele verhaal en ook de andere beslissingen van het voorlopige nieuwe bestuur onder interim-voorzitter Alexander Vandevelde. Zo blijft de adviseur sociale veiligheid (die na het onderzoek aangesteld werd) op langere termijn, er wordt een feitenonderzoek gestart naar de onrechtmatig verleende A-statussen, stafmedewerkers die eerder bij de feiten betrokken waren, krijgen andere taken. Verder wordt er een nieuwe technische directeur ingewerkt en er komt ook een grotere scheiding tussen topsport en breedtesport.