Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Challenge Almere-Amsterdam houdt EK long distance in 2022 (en mogelijk jaren nadien)
Kristian Hogenhaug werd in 2019 Europees kampioen in Almere (foto: 3athlon.nl)
Nieuws

Challenge Almere-Amsterdam houdt EK long distance in 2022 (en mogelijk jaren nadien)

Europe Triathlon en Challenge Family maakten donderdag bekend dat het Europees kampioenschap long distance triatlon in september 2022 opnieuw in Almere zal gehouden worden. Daarnaast lijkt het er op dat het EK ook in 2023 en 2024 in de polderstad zal plaatsvinden. In 2021 organiseerde Challenge Almere-Amsterdam ook al het WK long distance. De Deen Kristian Hogenhaug zette er toen de 5de snelste tijd ooit op een volledige triatlon neer.

Voor Challenge Almere-Amsterdam wordt het EK van 2022 maar liefst de achtste keer dat dit spektakel wordt georganiseerd; in 1985, 1991, 1999, 2006, 2014, 2017 en 2019 vonden er ook al EK’s plaats in Almere. Die laatste editie werd gewonnen door de Deen Kristian Hogenhaug – die zich dit jaar in Almere ook kroonde tot Wereldkampioen en daarbij het race record verpulverde – en de Nederlandse Yvonne van Vlerken. Op 10 september 2022 strijden atleten in ieder geval opnieuw om de Europese titels over 3.8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en een marathon lopen. “Er gaat ongetwijfeld een spannende strijd losbarsten in Almere”, kijkt Race Director Richard Belderok alvast vooruit. “Door de jaren heen hebben we hier kampioenen hun favorietenrol zien waarmaken en hebben we nieuwkomers zien verrassen. Tijdens EK’s was het eigenlijk altijd spannend.”

‘Blijven schrijven van triathlongeschiedenis’

Challenge Family CEO Jort Vlam is logischerwijs ook zeer blij met de komst van het EK naar Almere. “De afgelopen editie vierden we ons veertigjarig jubileum. Dat was een viering van een prachtige historie – onder andere met het boek ‘40 jaar Holland Triathlon: van pionieren tot Almeerse traditie‘ – maar nu kijken we heel erg uit naar het blijven schrijven van geschiedenis. Het is mooi om dat nu meteen met een EK te mogen aftrappen en om zo te blijven samenwerken met Europe Triathlon.”

Niet alleen Challenge, maar zeker ook Europe Triathlon toont zich tevreden met de locatie voor het Europees Kampioenschap. President Renato Bertrandi: “Het is geweldig dat we naar Almere terugkeren om opnieuw geschiedenis te schrijven. Almere is een stad die triathlon ademt en samen hebben we hier gebouwd aan een rijke triathlongeschiedenis. Ondertussen blijven we ook nu druk bezig met het maken van onvergetelijke, spectaculaire en memorabele triathlonmomenten, waarvan dit 2022 Europe Triathlon Championships Long Distance natuurlijk een prachtig voorbeeld is.”