Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatleet Cam Wurf jaar langer bij Ineos Grenadiers, doel blijft Ironman Hawaii
Cam Wurf (staand) in de teambus van Ineos Grenadiers (foto: Ineos RR)
Nieuws

Triatleet Cam Wurf jaar langer bij Ineos Grenadiers, doel blijft Ironman Hawaii

Cameron Wurf behoort tot de populairste triatleten op de lange afstand, niet in het minst door zijn kwaliteiten op de fiets en het feit dat hij naast triatlon ook nog altijd profwielrenner is bij Ineos Grenadiers. Het professionale wielerteam kondigde deze week aan dat het contract met Cam Wurf een jaar verlengd wordt. Wurf noemt triatlon een zeer individuele sport, maar dankzij het feit dat hij ook deel uitmaakt van een professionele wielerploeg, voelt Cameron Wurf zich nooit alleen. De Australiër is dan ook blij dat hij een jaar heeft verlengd bij Ineos Grenadiers. “Ik ben blij met dit team achter me. Ik ben blij dat ik mag doen wat ik wil en dat ik na mijn triatlons kan terugkomen om het team te helpen. Ik houd van de rol die ik binnen de ploeg heb.” In 2022 krijgt het team overigens een Belgisch tintje, want Ineos Grenadiers en dus ook Cam Wurf zullen dan in de Speedwear kledij van Bioracer fietsen.

https://www.instagram.com/p/CXvjskWoXCf/

Die rol is logischerwijs een dienende, maar voor Wurf maakt dat niet uit, want zijn focus ligt nog steeds op triatlon. En met succes, want dit jaar won hij Ironman Copenhagen, waarin hij onder andere Lionel Sanders versloeg. “Het is prima om die dienende rol te spelen en de jongens te helpen om te winnen. Het motiveert me, ook om zelf triatlons te winnen. Het is leuk om te zien dat mijn teamgenoten veel bewondering hebben voor mijn triatloncarrière; daardoor kan ik mezelf nog meer pushen.”

https://www.instagram.com/p/CXBKsUMt_fH/