Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische triatloncoach wordt technisch directeur van Italiaanse triatlonfederatie
Jul Clonen (tweede van links vooraan) voorgesteld als nieuwe technisch directeur van de Italiaanse triatlon federatie (foto: FITRI)
Nieuws

Belgische triatloncoach wordt technisch directeur van Italiaanse triatlonfederatie

De Belgische triatloncoach Jul Clonen is de nieuwe technische directeur van de Italiaanse triatleten, dat heeft de FITRI, de Italiaanse triatlon federatie bekendgemaakt. De 57-jarige uit Meerhout afkomstige coach was in juni 2021 nog gestart als technisch directeur bij Boogsport Vlaanderen, waar hij voorlopig nog aan de slag blijft, en maakt nu zijn terugkeer naar de triatlonsport. Eerder was hij bondscoach van de Belgische triatleten, development coach van het Nieuw-Zeelandse team en high performance coach voor de Zuid-Koreaanse triatleten. In Italië gaat hij samen met bondscoaches Andrea D’Aquino en Manuel Canuto onder sportief directeur Simone Biava aan de slag met als doel om met de Italiaanse triatleten te scoren in Parijs 2024.

8ste op olympische Mixed Team Relay

De Italiaanse Mixed Team Relay triatlonploeg werd op de Spelen van Tokio achtste met Verena Steinhauser, Gianluca Pozzatti, Alice Betto en Delian Stateff. Jul Clonen zal de komende jaren vooral zijn handen vol hebben met het klaarstomen van nieuwe Italiaanse talenten bij de mannen. Met een 15de plaats en 26ste plaats in de olympische ranking spelen Betto en Steinhauser mee op het hoogste niveau bij de vrouwen. Bij de mannen is Allesandro Fabian met zijn 36ste plaats de enige Italiaanse triatleet in de top-50 van de olympic ranking. Op de WTCS Mixed Team Relay in Hamburg pakte Italië zilver in september, al moeten we daar eerlijk bijzeggen dat geen van de toplanden zo kort na de Olympische Spelen in zijn beste opstelling naar Duitsland trok.

De nieuwe Italiaanse triatlon-staff werd voorgesteld in de gebouwen van het CONI, het Italiaans olympisch comite. Riccardo Giubilei, voorzitter van FITRI, is blij met de komst van Jul Clonen. “Voor de Italiaanse triatlonsport is het essentieel om het teamwerk van de laatste jaren verder te zetten, onze talenten te laten groeien en opnieuw successen te behalen waarnaar onze hele community uitkijkt. Deze nieuwe technische staff past perfect bij de synergie in de samenwerking tussen de High Level technische directeur, de Development Program Manager en de Youth technische directeur,” aldus Giubilei.